19 kommuner har stadig flere ledige end før coronakrisen

20210421-162854-L-1920x1280we
Blandt andet restaurationsbranchen blev hårdt ramt af krisen. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Især i hovedstaden kæmper flere kommuner stadig med høj ledighed.

Selvom der er blevet sat skub i det danske arbejdsmarked efter coronakrisen, så har 19 kommuner stadig flere arbejdsløse, end lige før krisen ramte i februar 2020.

Det viser en analyse fra Danske Bank, skriver Børsen.

LÆS OGSÅ: Fra kongelig balletdanser til bygningsarbejder: Nu vil svenske Sebastian tilbage til Danmark og arbejde

- Der er nogle områder, hvor vi ikke engang er tilbage til det niveau, vi var før coronakrisen. Det siger noget om, at vi stadig er i en skygge fra coronakrisen, siger Las Olsen, der er cheføkonom i Danske Bank, til Børsen.

De 19 kommuner er især centreret omkring Hovedstadsområdet, og ifølge Las Olsen skyldes det kombinationen af, at der er flere nyuddannede samt flere af de erhverv, der er blevet hårdt ramt af krisen. Han peger blandt andet på servicefagene, hvor blandt andet restauranter, hoteller og andre turismerelaterede virksomheder fortsat kæmper.

Allerværst ser det ud i Tårnby Kommune, hvor ledigheden er 1 procentpoint højere end i februar 2020. Herefter følger blandt andre Høje-Taastrup med en ledighed, der er 0,6 procentpoint højere nu end før coronakrisen ramte samt Roskilde og Brøndby, hvor ledigheden er 0,1 procentpoint højere.

GDPR