Blå partier kritiserer Venstres dagpengekurs: - Bovlam

20201117-134805-L-1920x1302we
Liberal Alliances leder Alex Vanopslagh (th) undrer sig over Venstres tilgang til forhandlingerne af regeringens reformudspil. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Venstre får kritik for at være klar til at forhandle med regeringen om højere dagpenge.

Venstre er klar til at forhandle med regeringen om at hæve dagpengene. Og det får nu kritik fra andre dele af blå blok skriver Berlingske.

LÆS OGSÅ: Jobcenterchefer vil ikke af med dagpengemodtagere

Regeringen lægger med reformudspillet 'Danmark kan mere I' op til at hæve dagpengene med omkring 5.000 kroner i de første tre måneders ledighed for personer, der har været i arbejde i to ud af de seneste tre år.

Med regeringens forslag vil den højeste dagpengesats være på 24.500 kroner, og nu viser beregninger fra den liberale tænketank Cepos, at omkring 210.000 fuldtidsbeskæftigede over 18 år på et givent tidspunkt vil tjene mindre end det.

Og det får blandt andet Liberal Alliances leder Alex Vanopslagh til at undre sig over, at Venstre er klar til at gå med på det. Han kalder partiets tilgang til forhandlingerne for 'bovlam'.

- Jeg kan sagtens forstå de over 200.000 danskere, der knokler en vis legemsdel ud af bukserne og vil føle sig til grin. I det borgerlige Danmark har vi altid haft det sunde princip, at det skal kunne betale sig at arbejde. Det her vil gøre, at det i mindre grad vil kunne betale sig at arbejde, siger Alex Vanopslagh til Berlingske.

Også Nye Borgerliges finans- og beskæftigelsesordfører, Lars Boje Mathiesen, ægrer sig. Han siger til Berlingske, at regeringens forslag om at forhøje dagpengene som minimum bør modsvares af en trappemodel eller en kortere samlet dagpengeperiode. Han synes samtidig, at blå blok skulle stå mere sammen om at føre 'en ægte borgerlig politik'.

Venstres finansordfører Troels Lund Poulsen understreger over for Berlingske, at forslaget ikke er groet i Venstres baghave. Men han er klar til at kigge på det, som en del af en samlet pakke, der skal øge arbejdsudbuddet. Han anerkender, at det ikke er rimeligt for de danskere, der arbejder fuld tid og tjener mindre en folk på dagpenge.

- Det er ikke umiddelbart, isoleret set rimeligt. Men man bliver nødt til at se det i en større sammenhæng. Vi vil tage ansvar, og for os er det afgørende at se på den samlede pakke, siger Troels Lund Poulsen til Berlingske.

GDPR