Presset stiger på Hummelgaard: Inger Støjbergs parti vil også have mindsteløn for EU-domstolen

20220315-165301-7-1920x1279we
"Hvis det i sidste ende skal ende i en retssag ved EU-domstolen, så er det den vej, det går," siger folketingsmedlem Dennis Flydtkjær (DD). Foto: Mathias Eis/Ritzau Scanpix
Mindstelønsdirektivet er "et direkte frontalangreb mod den danske model", siger Danmarksdemokraternes folketingsmedlem Dennis Flydtkjær.

Det er ikke meget politisk indhold, der endnu er kommet ud af Danmarksdemokraterne.

Men nu bliver vi en lille smule klogere.

Inger Støjbergs nye parti melder sig nemlig ind i det voksende kor af partier på Christiansborg, der mener, at beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) bør trække EU for domstolen i sagen om mindstelønsdirektivet, da de anser det som en overtrædelse af EU's egne traktater.

Det fortæller partiets folketingsmedlem Dennis Flydtkjær (DD) til A4 Medier.

"Det er en uskik, at EU går ind og blander sig i det her. Vi synes, det udelukkende er et nationalt anliggende, hvordan man tilrettelægger lønforhold, og vi synes, det er et direkte frontalangreb mod den danske model. Den skal vi holde fat i for enhver pris, og hvis det kræver, at det her direktiv skal for EU-domstolen, så bakker vi fuldt op om det," lyder det fra Dennis Flydtkjær.

Han kalder samtidig den danske model for "helt unik" og frygter, at den med indblanding fra EU vil ødelægges.

"Derfor er det helt oplagt, at vi som land tager kampen helt til stregen og siger nej til EU. De skal holde nallerne fra den danske model," siger Danmarksdemokraten, der før sommer var medlem af Dansk Folkeparti.

Enighed på tværs af blokkene

I forrige uge blev en samlet fagbevæglelse enig om at opfordre beskæftigelsesministeren til at lægge sag an mod EU for traktatbrud. Og der er efterhånden et større antal partier, der bakker op om den opfordring.

Enhedslisten, SF, Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti og nu også Danmarksdemokraterne har indtil videre erklæret sig enige med FH.

LÆS OGSÅ: SF kritiserer regeringen for at være "overforsigtig" i sag om mindsteløn

Dennis Flydtkjær savner, at beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard kommer på banen i sagen og mener samtidig, at man "godt kan sparke hårdere til EU" i sagen om mindsteløn.

"Først og fremmest skal ministeren gå ned i ministerrådet og til de danske EU-kommissærer og sige, at det her simpelthen ikke er noget, EU skal blande sig i," siger Dennis Flydtkjær.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har tidligere overfor A4 Medier forklaret, at regeringen principielt er imod mindstelønsdirektivet, men han har endnu ikke gjort sin stilling i sagen op, da han frygter, at det vil kunne få konsekvenser for Danmarks indflydelse i andre EU-anliggender, hvis regeringen trækker unionen for en domstol.

Det argument preller dog helt af på Flydtkjær.

"Regeringen skal banke i bordet og sige: Det her er noget, vi kommer til at bekæmpe med næb og klør hele vejen, og hvis det i sidste ende skal ende i en retssag ved EU-domstolen, så er det den vej, det går. Men jeg håber dog, det kan løses inden," siger han.

Tror du, at Danmark vil vinde en eventuel retssag ved EU-domstolen?

"Så meget er jeg ikke nede i det juridiske, at jeg kan vurdere det, men det håber jeg da inderligt. Hvis man forventer, at man vil tabe, så skal man jo ikke føre retssagen. Man skal kun føre retssager, man satser på at kunne vinde. Men så meget er jeg ikke nede i juraen, så det kan jeg ikke svare på," siger Dennis Flydtkjær.

GDPR