FH suspenderer direktør, mens advokatundersøgelse kører

20230429-215144-L-1920x1280we
FH's øverste topchef er suspenderet, så længe advokatundersøgelsen kører. Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
FH's øverste embedsmand, Michael Jacobsen, er hjemsendt, mens den eksterne advokatundersøgelse kulegraver håndteringen af Lizette Risgaards upassende adfærd.

Direktør i Fagbevægelsens Hovedorganisation Michael Jacobsen er gældende fra dags dato suspenderet fra sin stilling.

Han vil være hjemsendt fra hovedkvarteret på Islands Brygge, mens den eksterne advokatundersøgelse af sagerne om Lizette Risgaards upassende adfærd er i gang. 

”FH’s direktør, Michael Jacobsen, er midlertidigt hjemsendt, indtil advokatundersøgelsen er afsluttet og endeligt behandlet. Hjemsendelsen skal ikke ses som en kritik af Michael Jacobsen, men sker udelukkende for at sikre troværdige rammer om undersøgelsen og forebygge eventuel inhabilitet," siger FH's fungerende formand, Morten Skov Christiansen, i en skriftlig kommentar til A4.

LÆS OGSÅ: Valg udskudt: Fagbevægelsens stedfortrædende formand skal krydse klinger med regeringen

Michael Jacobsen, der som direktør både har været Lizette Risgaards nærmeste politiske rådgiver og øverste embedsmand i FH-organisationen, er ikke mistænkt for nogle konkrete anklager, men er hjemsendt for at sikre ro om advokatundersøgelsen. 

Ifølge det kommissorium for undersøgelsen, som FH's forretningsudvalg vedtog tirsdag, har advokaterne fra Kromann Reumert indtil 15. juni til at kulegrave sagerne og håndteringen af dem. 

LÆS OGSÅ: Efter højspændt møde om advokatundersøgelse: FH vælger først formand efter sommerferien

Ifølge Ekstra Bladet og TV 2 er FH's chefjurist, Peter Nisbeth, konstitueret som fungerende direktør indtil undersøgelsen er færdig. 

Michael Jacobsen er bestyrelsesformand for A4 Medier. 

GDPR