I aften sker det: A4 Medier kårer Årets arbejdsmiljørepræsentant - mød finalisterne her

BeFunky-collage_til_AMR-optakt_pa___dagen
De fem finalister til prisen som Årets arbejdsmiljørepræsentant anno 2023. Foto: Privat
Danmarks bedste arbejdsmiljørepræsentant bliver i aften kåret af A4 Medier i Cirkusbygningen i København. Fem finalister er blevet udvalgt til den fornemme hæder. Mød dem her.

A4 Medier hædrer for tredje år i træk stjernerne og rygraden i den danske model. 

Denne gang sker det i Cirkusbygningen i København, hvor Årets TR-prisfest anno 2023 i aften, 1. november, afholdes.

Blandt aftenens hovedpriser er Årets arbejdsmiljørepræsentant, som uddeles i samarbejde med FOA. 

Her er fem finalister blevet udvalgt blandt knap hundrede indstillede kandidater til den fornemme titel. 

Mød de fem finalister her: 

Camilla Rasmussen, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, Dansk Sygeplejeråd

Camilla 

Foto: Camilla Rasmussen 

Camilla Rasmussen, sygeplejerske på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, er blevet indstillet til prisen som Årets arbejdsmiljørepræsentant af kollega Astrid Heerfordt.

I indstillingen lyder det blandt andet:

"Hun har opnået et exceptionelt godt arbejdsmiljø på det afsnit, hvor jeg er sygeplejerske. Vi er et tungt, medicinsk sengeafsnit, som trods mangel på sygeplejersker og rekrutteringsproblemer på landsplan har formået ikke at lukke senge ned. Men det allerstørste 'resultat' er, at hun er opsøgende i alt, hvad der rører sig - både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt. Hun har hele tiden gode ideer til forbering af arbejdsmiljøet, og for os kolleger har det betydet, at det er meget trygt at komme på arbejde."

Selv kalder Camilla Rasmussen det for "næsten for overvældende" at være blandt de fem finalister. 

"Jeg er ikke så god til at modtage anerkendelse, men selvfølgelig betyder det enorm meget for mig, og jeg er sindssygt glad for det," fortæller Camillia Rasmussen. 

Ligeledes forklarer Camilla Rasmussen, at hun allerede føler, at hun har vundet ved først at blive kollegialt indstillet til prisen og sidenhen udvalgt som finalist. 

Dog - understreger hun - er det ikke ensbetydende med, at det ikke også vil være kæmpestort, hvis hun i aften vil kunne lade sig hylde som Danmarks bedste arbejdsmiljørepræsentant. 

"Det tør jeg slet ikke tænke på, og jeg kunne næsten give mig til at græde bare ved tanken. Men jeg ville selvfølgelig blive pavestolt og megaglad - og så håber jeg ikke mindst, at det vil betyde noget positivt for hele afdelingen at kunne sige, at man har Årets arbejdsmiljørepræsentant," lyder det fra Camilla Rasmussen.  

Rolf Hilligsøe Stubbe, DSB Vedligehold, Dansk Metal    

Rolf 

Foto: Rolf Hilligsøe Stubbe

DSB-mekaniker Rolf Hilligsøe Stubbe er indstillet til prisen som Årets arbejdsmiljørepræsentant af Per Eskildsen, der er lærlingeinstruktør hos DSB Vedligehold. 

I sin begrundelse for, hvorfor det netop er Rolf Hilligsøe Stubbe, der skal have prisen som landets bedste arbejdsmiljørepræsentant, skriver Per Eskildsen blandt andet: 

"Rolf har forbedret arbejdsmiljøet og sikkerheden på værkstedet. Han er en ildsjæl, der lytter til kollegerne. Han har en stor viden og gør altid opmærksom på, hvis der er noget, der ikke er sikkerheds- eller miljørigtigt. Rolf får ændret på folks væremåde og får tingene gjort, både på eget initiativ og i et godt samarbejde med ledelsen."

Selv beskriver Rolf Hilligsøe Stubbe det som en "fuldstændig fantastisk anerkendelse", når han skal sætte ord på, hvad det betyder at være blandt de fem finalister til prisen som Årets arbejdsrepræsentant. 

Hvis det ligefrem skulle lykkes for Rolf Hilligsøe Stubbe at tage sejren hjem, vil det være prikken over i'et for ham. 

"Allerede nu har det en kæmpestor betydning for mig, og en sejr vil selvfølgelig fuldende det. Min kærlighed til arbejdsmiljø bliver valideret i form af mine resultater - og ikke mindst mine kolleger. Jeg ville fortsætte mit arbejdsmiljøarbejde lige meget hvad, men jeg vil fortsætte med det med en endnu større stolthed og gå-på-mod efter det her," forklarer Rolf Hilligsøe Stubbe.

Carl Uffe Hansen, Danmark Protein, Fødevareforbundet NNF

Carl Uffe (5) 

Foto: Carl Uffe Hansen

Carl Uffe Hansen, servicemedarbejder hos Danmark Protein, er indstillet til Årets arbejsmiljørepræsentant af kollega Lars Bang Overgaard. 

Når Lars Bang Overgaard skal forklare, hvorfor Carl Uffe Hansen er Danmarks bedste arbejdsmiljørepræsentant, lyder det blandt: 

"Carl Uffe brænder for arbejdsmiljøarbejdet, og det er tydeligt at se på den måde, han griber nye opgaver og udfordringer an på. Han nyder at hjælpe sine kolleger. Både dem i afdelingen, men også i de forskellige arbejdsmiljøgrupper rundt omkring, og det betyder noget for ham at gøre en forskel. Når man har en arbejdsmiljørepræsentant som Carl Uffe, så er det lig med trivsel i afdelingen, og trivsel i en afdeling er lig med arbejdsglæde."

Carl Uffe Hansen beskriver det selv som "stort og meget rørende" at være blevet udvalgt som en af bare fem finalister til prisen som Årets arbejdsmiljørepræsentant. Og han er ikke et øjeblik i tvivl om, at det ville betyde alverden for ham, hvis han i aften kan lade sig hylde som sejrsherre.  

"Jeg tør slet ikke at tænke på at vinde. Jeg tror, jeg ville blive helt mundlam, selvom det ikke ligger til mig, for jeg elsker at tale. Men jeg ville blive superglad, meget rørt og måske også knibe en lille tåre. Alene at være blandt de sidste fem er stort, så ligefrem også at skulle være den bedste. Den ville jeg lige skulle tygge lidt på," fortæller Carl Uffe Hansen.

Uanset om han vinder eller ej, så har Carl Uffe Hansen allerede en lille fremadrettet idé på tegnebrættet for sig selv og de andre arbejdsmiljø-interesserede i finalen.

"Det kunne være sjovt at lave et netværk mellem os fem finalister, så vi kunne vidensdele. Tænk, hvad vi kunne lære af hinanden," funderer Carl Uffe Hansen.

Liselotte Nielsen, AniCura Københavns Dyrehospital, Serviceforbundet

image0000001__1_-small_32 

Foto: Liselotte Nielsen

Veterinærsygeplejerske Liselotte Nielsen fra AniCura Københavns Dyrehospital er indstillet til prisen som Årets arbejdsmiljørepræsentant af kollega Malene Brendorp Meyer.

I indstillingen skriver Malene Brendorp Meyer blandt andet:

"Liselotte arbejder utrætteligt for et bedre arbejdsmiljø på sin arbejdsplads. Hun er virkelig en arbejdsmiljørepræsentant, der tager sit ansvar for at passe på sine kolleger alvorligt. Og har Liselotte en oplevelse, hvor hun lærer noget nyt, er hun god til at dele sin viden med andre arbejdsmiljørepræsentaner i branchen. Alt i alt er hendes arbejde uundværligt." 

Om finaleudnævnelse lyder det med et grin fra Liselotte Nielsen selv:

"Jeg ville gerne have været en berømt trommeslager, og når nu det ikke lykkedes, er det her jo lidt derhen af. Det er lidt ligesom at være nomineret til en Oscar, så det er, som om at jeg topper nu."

Selv om Liselotte Nielsen allerede nu føler et kæmpestort skulderklap ved at være en af de fem finalister, lægger hun ikke skjul på, at det vil være kirsebæret på toppen af kagen, hvis hun ligefrem skulle gå hen og vinde.   

"Jeg ville blive ovenud lykkelig og absurd glad og stolt over at vinde. Det ville give et sug i maven og følelsen af, at jeg gjorde det. Det ville være noget af det største i mit liv - udover da jeg fik min søn, som trods alt var større," fortæller Liselotte Nielsen med endnu et grin.

Allan Starp, Københavns Madservice, FOA

Allan (1) 

Foto: Allan Starp

Allan Starp fra Københavns Madservice er indstillet til Årets arbejdsmiljørepræsentant af kollega Irma Anthony, der om indstillingens bevæggrunde fortæller: 

"Allan er initiativrig, handlekraftig og hjælpsom. Han lytter, og har vi en god ide, så handler han på det. Han er bindeleddet mellem os medarbejdere og lederne. Og så får han tingene gjort, og det har betydet, at vi har rigtig gode fysiske og psykiske arbejdsforhold." 

Selv om Allan Starp med 20 års erfaring på bagen er en garvet arbejdsmiljørepræsentant, der har prøvet mangt og meget, så er finalenomineringen til Årets arbejdsmiljørepræsentant alligevel noget ekstraordinært for ham.

"Jeg kunne slet ikke forstå det, da jeg fik det at vide. Jeg løb rundt om mig selv, og jeg måtte fælde en tåre, fordi jeg blev så berørt. Nu har jeg arbejdet med det her i 20 år, så det er da en kæmpestor anerkendelse at få. Det er sådan noget, der sker for andre, men ikke for en selv," fortæller Allan Starp. 

Skulle Allan Starp ligefrem gå hen at vinde prisen som Årets arbejdsmiljørepræsentant, vil betydningen for ham være kolossal.

"Det er allerede en meget stor anerkendelse nu, men det vil selvfølgelig være endnu større at vinde. Jeg har gjort mig lidt tanker om, hvad jeg i så fald ville sige i takketalen, selv om jeg nok ville få lidt gelé i knæene af at stå på scenen. Men der ville i hvert fald skulle lyde et kæmpestort tak til alle mine kolleger, for det ville være noget, vi har opnået og gjort sammen," lyder det fra Allan Starp.

Jury kårer vinderen

Hvem, der vinder den ærefulde titel som Årets arbejdsmiljørepræsentant, offentliggøres som nævnt ved den store TR-prisfest i Cirkusbygningen i København i aften, 1. november.

Juryen, der skal finde frem til en vinder, består af en række topfolk fra fagbevægelsens samt Helle Andreasen fra hjemmeplejen i Solrød Kommune, der sidste år kunne lade sig krone som Årets tillidsrepræsentant.

Ved sidste års prisfest blev det Stig Lauritsen fra John Jensen VVS, der kunne lade sig hylde som Danmarks bedste arbejdsmiljørepræsentant. Det kan du læse mere om her

 

GDPR