Industriens tillidsfolk:
Lærlinge-lønløft er "genialt tænkt", men Jesper Grusgaard har ikke besluttet sin stemme endnu

grusgaard
Jesper Grusgaard er tillidsrepræsentant for de timelønnede på Haas Meincke A/S i Rødkærsbro. Foto: Privat
23. feb. 2023 06.00
INTERVIEW: A4 Medier bringer i de kommende dage korte interview med industriens tillidsfolk for at høre, hvad de mener om industriforliget. I dag med Jesper Grusgaard, tillidsrepræsentant på Haas Meincke A/S i Rødkærsbro.

Industriens parter er nået til enighed om et industriforlig.

Den er blevet til under svære betingelser med store forventninger til lønstigninger, inflation og afskaffelsen af store bededag.

Men er det godt nok til, at vi undgår en storkonflikt? Det spørger A4 Medier dagligt landets tillidsfolk om i korte interview.

LÆS OGSÅ: Industriens tillidsfolk: Nina Møller Heidelbach stemmer "ja", men tror ikke på realløn på kort sigt

I dag taler vi med Jesper Grusgaard, 3F'er og tillidsrepræsentant på Haas Meincke A/S, der er verdens største producent af industrielle bageovne til fødevareindustrien.

Jesper Grusgaard er tillidsmand for 42 timelønnede på virksomhedens afdeling i Rødkærsbro.

Hvad stemmer du?

"Jeg har ikke besluttet mig endnu. Jeg er rigtig godt tilfreds med, at lærlinge bliver holdt skadesløse fra inflationen. Det er genialt tænkt for at få flere ind i håndværket. Til gengæld kunne jeg godt have tænkt mig, at der var kommet mere til folk i al almindelighed. Jeg ved godt, det er svært. Men mere på pension eller fritvalg havde været dejligt."

Hvad er stemningen hos kollegerne?

"Lærlingene er rigtig godt tilfredse. Men de fleste af mine kolleger synes, det kunne være meget bedre. Det er særligt lønnen, de er optagede af."

Tror du reallønnen kan indhentes inden for to-tre år?

"Det tror jeg ikke på. Der skal et noget større løft til. Så det kunne være rigtig skønt, hvis der kom noget mere fra København."

Hvor meget fylder afskaffelsen af store bededag?

"Det undrer folk, at den ikke har været inde over forhandlingerne. Det kunne have været et smukt træk, hvis nu parterne i fællesskab var blevet enige om at vise politikerne, at de ikke skal pille ved det, og at vi beholder vores fridag, uanset hvad de finder på."

Kommer det til at påvirke resultatet?

"Den spiller en stor rolle. Så ja, det tror jeg."