Industriens tillidsfolk:
Nina Møller Heidelbach stemmer "ja", men tror ikke på realløn på kort sigt

Mit_projekt
Nina Møller Heidelbach. Foto: Fotograf: Carsten Bundgaard
INTERVIEW: A4 Medier bringer i de kommende dage korte interview med industriens tillidsfolk for at høre, hvad de mener om industriforliget. I dag med tillidsrepræsentant på Alfa Laval i Aalborg og næstformand i HK Privat Nordjylland.

Industriens parter er nået til enighed om et industriforlig.

Den er blevet til under svære betingelser med store forventninger til lønstigninger, inflation og afskaffelsen af store bededag.

Men er det godt nok til, at vi undgår en storkonflikt? 

Det spørger A4 Medier dagligt landets tillidsfolk om i korte interview. I dag med Nina Møller Heidelbach, der er tillidsrepræsentant i Alfa Laval i Aalborg. Alfa Laval udvikler, producerer, leverer og servicerer kedler, brændere, varmevekslere og inertgasbrændere til skibe og industrier over hele verden.

Derudover er hun næstformand i HK Privat Nordjylland og formand for overenskomstgruppen Industri, som dækker omkring 35.000 private HK-ansatte.

Nina Møller Heidelbach, hvad stemmer du? 

"Indtil videre har jeg stemt tre gange 'ja'. I bestyrelsen for overenskomstgruppen Industri (HK Privat), i HK Privat´s forbundssektorbestyrelse og i CO Industri´s centralledelse er vi alle steder blevet enige om et enstemmigt 'ja' til aftalen."

Hvad er stemningen hos kollegerne?

"Det er blandet, men overvejende positivt. I Alfa Laval har vi eksempelvis en pensionsordning, der hedder 10 procent arbejdsgiverbetalt og 5 procent betalt af den ansatte, så når man i industriforliget vil hæve den arbejdsgiverindbetalte andel fra 8 til 10 procent, så skal vi først til at tale med virksomheden om nu, at når vi nu allerede får 10 procent, så mener vi at aftalen bør hedde 12 procent og kun indbetale 3 selv."

Hvad er stemningen i forhold til lønrammen?

"Den store del er noget, vi først skal forhandle om lokalt på arbejdspladserne nu. Indtil det er overstået i løbet af foråret, tør jeg ikke spå om den del."

Tror du, reallønnen kan indhentes på din virksomhed?

"Det tør jeg ikke byde på endnu. Jeg synes godt, de (Alfa Laval) kan åbne lidt op, men det bliver spændende og se, om de er enige med mig i det. Jeg tror ikke på, at vi rammer den fuldstændig og slet ikke i 2023. Men måske i 2024 eller 2025. Tættere tør jeg ikke komme på et bud."

Kommer store bededag til at påvirke resultatet?

"Det håber jeg ikke, at det gør. Mine medlemmer skal ikke være i tvivl om, at HK Privat ikke har lagt sig ned i den kamp og vil gøre alt, hvad de kan for at finde en løsning på det, og jeg håber mine kolleger og medlemmer kan se isoleret på det forhandlingsresultat, der er kommet nu og holde store bededag ude. Sagen er ikke lukket, men vi kigger på det hver for sig," siger Nina Møller Heidelbach.

GDPR