Find din kommune: Underskrifter for at bevare store bededag kommer især fra lavindkomstkommuner

20230205-175920-L-1920x1279we
I alt har knap 10 procent af danskerne mellem 13 og 100 år skrevet under på fagbevægelsens underskriftsindsamling. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
En kortlægning viser store kommunale forskelle på, hvor underskrifterne til fagbevægelsens bededags-kampagne kommer fra i landet. Socialdemokratiske højborge er blandt højdespringerne.

Regeringen har konsekvent kaldt afskaffelsen af store bededag for en solidarisk løsning, fordi det skulle ramme alle lønmodtagere lige hårdt.

Men som A4 Aktuelt tidligere har kunnet fortælle, er flere eksperter ikke helt enige i den udlægning.

Afskaffelsen vil nemlig gå relativt hårdest udover særligt de timelønnede i lavindkomstgrupperne på løn og fleksibilitet samt ledige på overførselsindkomster.

En kortlægning af, i hvilke kommuner flest danskere har skrevet under på fagbevægelsens underskriftsindsamling for at bevare store bededag, viser da også, at det især er i lavindkomstkommuner, at folk har skrevet under.

Således ligger Guldborgsund, Brønderslev og Mariagerfjord Kommune i toppen med flest underskrifter pr. indbygger, mens der i Rudersdal, Gentofte og Hørsholm Kommune - der har nogle af landets dyreste adresser - er noget længere mellem underskrifterne.

En anden interessant observation er, at der er flere socialdemokratiske højborge blandt de kommuner med mange underskrifter, hvilket muligvis giver panderynker internt i partiet.

Dyk selv ned og se, hvor din kommune ligger på listen.

GDPR