"Kritisk" situation hos akuttelefon: Mangler læger og sygeplejersker

20210709-115901-3-1920x1279we__1_
Akuttelefonen har så svært ved at ansætte læger og sygeplejersker, at det giver ekstra lang ventetid. (Arkivfoto) Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Der mangler sygeplejersker og læger i akutberedskabet i Region Hovedstaden. Ifølge regionsrådsformand skal der blandt andet kigges på arbejdsmiljøet.

Du kan ende med at sidde i en lang telefonkø, hvis du er syg og ringer til Region Hovedstadens akuttelefon 1813.

Akuttelefonen har nemlig så svært ved at ansætte læger og sygeplejersker, at det giver ekstra lang ventetid, og akutberedskabet betegner nu selv situationen som "kritisk". Det skriver DR, der har set en dagsorden til Region Hovedstadens sundhedsudvalg, der mødes i dag onsdag.

LÆS OGSÅ: 105 jordemødre fra landets største fødeafdeling i opråb: - Vi kan miste et barn

I dagsordenen skriver akutberedskabet, der står bag 1813, også, at der ikke kan "opretholdes en stabil drift". Derfor er der også længere ventetider end ønsket.

Sidste måned afsatte et flertal i regionsrådet ellers ti millioner kroner til området for at nedbringe de lange svartider. Men Morten Freil, der er direktør for Danske Patienter, siger til DR, at der skal endnu mere til og i særdeleshed i den kommende jule- og nytårsperiode, hvor telefonerne kan blive rødglødende.

Lige nu mangler der 40 procent af sygeplejerskerne i Akutberedskabet, når man måler det på årsværk. Og samtidig er 25 procent færre læger tilknyttet akuttelefonen sammenlignet med sidste år. 

Ifølge Lars Gaardhøj (S), der er formand for Region Hovedstaden, er en af løsningerne på problemerne hos 1813 at få kigget på arbejdsmiljøet.

- Vi gør alt, hvad vi kan, for at få flere ansat. Vi har afsat ti millioner kroner, der blandt andet skal bruges til at forbedre arbejdsmiljøet, men også bakke op om flere medarbejdere, og vi arbejder også på at få nogle flere lægestuderende ind til specifikke opgaver, siger han til DR.

GDPR