Ligestillingskalenderen uge 19: Åbning af LGBT+ Medborgerhus og kommunalt inspirationsmøde

20230117-133807-L-1920x1280we
Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), åbner hovedstadens nye LGBT+ Medborgerhus med bobler og tale mandag eftermiddag. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
A4 Ligestilling guider dig til denne uges begivenheder om køn og mangfoldighed.

Åbning af nyt LGBT+ Medborgerhus 

Mandag åbner dørene til det nye LGBT+ Medborgerhus i København, som skal være et mødested, hvor man trygt kan udleve sin identitet i fællesskab med andre. Medborgerhuset kommer til at ligge i forlængelse af LGBT+ Danmarks eksisterende lokaler, og organisationens event- og frivilligkoordinator vil stå for den daglige drift af huset og afvikling af arrangementer.

LGBT+ Medborgerhuset er støttet af Københavns kommune og er et pilotprojekt i en periode fra 2023 til 2025. 

LÆS OGSÅ: København får et LGBT+ medborgerhus

Mandag den 8. maj klokken 17. LGBT+ Danmark, Vestergade 18E, København.

Inspirationsmøde: Klog på ligestilling

Københavns Kommune inviterer til inspirationsmøde, hvor forskere og eksperter skal hjælpe med at blive klogere på kønsligestilling i Hovedstaden. I mødet deltager Sara Louise Muhr, professor i diversitet, inklusion og ledelse på Copenhagen Business School, Cecilie Nørgaard, uddannelses- og kønssociolog og direktør for Mangfold, Fahad Saeed, diversity-manager på Mungo Park og Svend Aage Madsen, forskningsleder og ph.d. på Rigshospitalet og formand for Forum for Mænds Sundhed.  

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding.

Onsdag den 10. maj klokken 16-18.30. Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18, København.

Barnevognsmarch - gå for verdens mødre!

Gå med, når Sex & Samfund og UNFPA afholder barnevognsmarch med barnevogne, balloner, musik og et vigtigt budskab: ikke flere døde mødre. Arrangementet skal sætte fokus på mødre på verdensplan, der dør af komplikationer relateret til graviditet eller fødsel.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding.

Søndag den 14. maj klokken 11.30. Asiatisk Plads 2, København. 

GDPR