Madsen:
Porten til Corydon-Riget er begyndt at åbne sig på ny

3H8A0103
7. jan. 2022 06.00
Socialdemokratiet er ved at blive presset ned af sine gengroede stier mod reform-amok og topskattelettelser i de “Danmark kan mere I ”-forhandlinger, som Frederiksen har satset alt på.

Netop nu sker der i Finansministeriet det samme, som der sker for Rigshospitalet i Lars von Triers tv-serie Riget: Porten til fortidens fortrængte forestillinger åbner sig på klem, og de glemte gespenster vrimler ud i virkeligheden.

“Måske er det blevet for meget med hovmodet”, lyder det i Riget. “Små tegn på træthed er ved at vise sig i de ellers så solide og moderne bygninger. Ingen levende ved det endnu, men porten til Riget er begyndt at åbne sig på ny.”

Mens spøgelser og spiritisme begynder at hjemsøge Riget, er det ånden fra Bjarne Corydons socialdemokratisme, der er begyndt at banke på kistelåget i sin ensomme grav.

Forhandlingerne om kapitel 1 i reformpakken “Danmark kan mere”, har fået gamle spøgelser til at rasle med lænkerne igen på stengangen, for at demonstrere forfædrenes glemte visdom for Mette Frederiksens regering: Socialdemokratiet kan kun regere landet med opbakning fra midten.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord