Mikkel Bjørn Sørensen skifter til DF:
Nyvalgt melder sig ud af Nye Borgerlige i protest

20230117-190204-L-1920x1280we
Mikkel Bjørn Sørensen ses her i baggrunden efter ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde i Nye Borgerlige, hvor man drøftede valget af en ny formand. I forgrunden ser man Lars Boje Mathiesen, der med alt sandsynlig bliver Nye Borgerliges kommende formand. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Utilfredshed med Lars Boje Mathiesen betyder, at Mikkel Bjørn Sørensen nu melder sig under Dansk Folkepartis faner.

Det nyvalget folketingsmedlem Mikkel Bjørn Sørensen meddelte tirsdag, at han melder sig ud af Nye Borgerlige og ind i Dansk Folkeparti.

Det gør han i protest med den begrundelse, at partiet befinder sig i et kaos, efter at Pernille Vermund meldte ud, at hun stopper som formand.

LÆS OGSÅ: Nye Borgerlige har fået sin første kandidat til formandsposten

Alt peger samtidig på, at Lars Boje Mathiesen bliver den nye partiformand. Men Mikkel Bjørn Sørensen har ikke tiltro til, at han kan løfte opgaven. I et opslag på Facebook kalder den nye DF'er blandt andet Lars Boje Mathiesen for "en solorytter".

"Personen Lars ender indimellem med at fylde så meget, at partiets interesser og andre personer må vige," skriver Mikkel Bjørn Sørensen blandt andet.

Derfor opgiver Mikkel Bjørn Sørensen altså kampen for Nye Borgerlige og melder sig i stedet ind i Dansk Folkeparti.

"Min grundlæggende konklusion er, at jeg ganske enkelt ikke kan se mig selv i partiet under Lars Bojes ledelse – hans øvrige evner og kompetencer til trods. Jeg er ikke overbevist om, at han kan skabe korpsånd og udstikke en fælles retning for partiet. Vel at mærke med plads til andre positioner end hans egen," skriver Mikkel Bjørn Sørensen.

Twitter byder Morten Messerschmidt - formanden for DF - Mikkel Bjørn Sørensen velkommen i partiet.

"Jeg er rigtig glad for, at Mikkel Bjørn Sørensen i dag har meldt sig ind i DF. Han har igennem sit politiske arbejde i mange år imponeret mig som en stærk national stemme i værdi- og udlændingedebatten," skriver Morten Messerschmidt.

Dermed er Nye Borgerliges folketingsgruppe nede på fire mandater, efter at også Mette Thiesen tidligere har meldt sig ud. Samtidig er DF's nu oppe på seks.

En ny formand for Nye Borgerlige vælges endeligt på partiets ekstraordinært årsmøde 7. oktober.

GDPR