De nordeuropæiske velfærdsstater er langt mere ens end vi troede

asdsdaasdasdasdasdasdasdasd
Velfærdsstaterne i Danmark, Storbritannien og Tyskland er mere ens end forskerne regnede med. Globaliseringen har en stor del af ansvaret - og alle tre lande har gennemført store arbejdsmarkedsreformer. Foto: Pressefoto/Gyldendal
11. jul. 2022 10.04
En gruppe forskere har analyseret de danske, britiske og tyske velfærdsstaters historiske udvikling og nuværende status. Og trods forskellige udgangspunkter, ligner de hinanden mere, end man skulle tro.

Danmark, Storbritannien og Tyskland er tre moderne velfærdsstater med markante forskelle. Men hvordan udviklede velfærdsstaterne sig, og er de så forskellige, som vi tror?

Det har en gruppe forskere fra Rockwool Fondens Forskningsenhed søgt at opklare. Deres resultater kan læses i bogen Velfærdsstat og befolkning i Danmark, Storbritannien og Tyskland - Træk af udviklingen siden 1960’erne, som nu er udkommet på Gyldendal.

LÆS OGSÅ: Kommunalt støttet festival aflyses kun få uger før starten

Bogen skildrer udviklingen og status for velfærdsstaterne i Danmark, Storbritannien og Tyskland siden 1960. Den er samtidig et overblik over danskernes, briternes og tyskernes hverdag og levevilkår, derhjemme, på arbejdsmarkedet, på uddannelserne og i det offentlige liv.

Bliver mere og mere ens

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord