Podcast: Trepart kan få betydning for januar-kampvalg i Sygeplejerådet

FUF_cover
To kandidater har allerede meldt sig til at blive den næste næstforkvinde i Dansk Sygeplejeråd. Hør hvorfor, trepartsaftalen kan få betydning for kampvalget i det nyeste afsnit af 'Fagbevægelsen uden Filter.'

Der er optræk til endnu et spændende kampvalg i Dansk Sygeplejeråd - og denne gang falder det lige oven i OK24. 

Posten som anden næstforperson blev ledig, da Dorthe Boe Danbjørg blev kronet som de hvide kitlers førstekvinde og arvtager til Grete Christensen i slutningen af september.

LÆS OGSÅ: Femdobbelt kampvalg afgjort: Dorthe Boe Danbjørg er sygeplejerskernes nye forkvinde

Sygeplejerskerne skal have gang i stemmesedlerne igen i januar, og her har Rikke Wiwe, kredsnæstforperson i Kreds Hovedstaden, allerede meldt sit kandidatur. 

Artiklen fortsætter under opslaget

Men også Kristina Robins, formand for Kreds Hovedstaden, stiller op. Det fortæller A4's faglige kommentator, Gitte Redder, i det nyeste afsnit af podcasten 'Fagbevægelsen uden Filter'.

Med to kandidater fra København og en første næstforperson i form af Harun Demirtas, der også kommer fra hovedstadskredsen, kan geografi blive en faktor. 

Men også den netop indgåede trepartsaftale, der skal udmøntes ved overenskomstforhandlingsbordet i starten af det nye år, kan flytte stemmer.

"Det kan være en fordel for Rikke Wiwe, der har en baggrund i hjemmesygeplejen i Københavns Kommune og altså repræsenterer mange utilfredse kommunale sygeplejersker, der ikke fik noget ud af lønløftet. Der kan medføre en del proteststemmer," siger Gitte Redder i podcasten. 

I selskab med podcastens medvært, overenskomstredaktør Kristoffer Nordskov, gennemgår den faglige kommentator årets største fagpolitiske dramaer, bommerter og oversete succeser - og tager et kig i krystalkuglen efter opsigtsvækkende arbejdsmarkedshistorier i 2024. 

Fagbevægelsen uden Filter udkommer hver torsdag og kan høres gratis på blandt andet Spotify og Apple podcasts.

GDPR