Overblik: Her er alle vinderne fra Årets TR 2023

_DSC7452
Onsdag aften hædrede A4 Medier endnu engang stjernerne rundt om på landets arbejdspladser. Foto: Martin Sylvest Andersen/A4 Medier
Seks priser og et brag af en fest var på menuen, da A4 Medier onsdag aften for tredje gang hyldede den danske model ved det store Årets TR-awardshow. Denne gang foregik det foran næsten 500 fremmødte gæster i Cirkusbygningen i København.

Onsdag aften hædrede A4 Medier endnu engang stjernerne rundt om på landets arbejdspladser ved den store Årets TR-prisfest.

Festlighederne foregik i Københavns Cirkusbygning, hvor knap 500 gæster var vidne til seks prisoverrækkelser i kategorierne Årets TR, Årets AMR, Årets uddannelsesmentor, Årets samarbejde, Årets organiser og Årets initiativ. 

Du kan høre begrundelserne og møde vinderne her: 

Årets tillidsrepræsentant 2023

Vinder: Jamini Bredfeldt Nielsen, DLF Beet Seed, 3F:

Jamini Bredfeldt Nielsen kunne foran et hujede publikum lade sig krone som Danmarks bedste tillidsrepræsentant anno 2023. På scenen i Cirkusbygningen fik hun overrakt prisen af beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) og Morten Skov Christensen, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation. 

Og det var en tydeligt bevæget Jamini Bredfeldt Nielsen, der kunne holde sin takketale foran de mange fremmødte gæster. 

"Jeg er fuldstændig overvældet. Det er en ubeskrivelig følelse, og jeg er stolt og virkelig beæret," fortalte Jamini Bredfeldt Nielsen fra scenen.

I juryens begrundelse for, hvor det lige netop skulle være Jamini Bredfeldt Nielsen, der løb med prisen som Årets tillidsrepræsentant 2023, lød det blandt andet, at "hun har udført en af de vigtigste opgaver for en tillidsrepræsentant, nemlig at opnå kollegernes tillid og organisere dem".

Ligeledes betegnede juryen, der blandt andet bestod en af række topfolk fra fagbevægelsen samt Helle Andreasen, 2022-vinderen af Årets tillidsrepræsentant, Jamini Bredfeldt Nielsen for "en stærk og synlig tillidsrepræsentant, der formår at skabe fællesskab på tværs af faggrupper og forbund på arbejdspladsen". 

Foruden den fornemme ære kunne Jamini Bredfeldt Nielsen også gå hjem fra Cirkusbygningen med et gavekort på 25.000 kroner til FolkeFerie.dk under armen. 

Du kan læse mere om Jamini Bredfeldt Nielsen her og her

Artiklen fortsætter under videoen

    

Årets arbejdsmiljørepræsentant 2023

Vinder: Rolf Hilligsøe Stubbe, DSB Vedlighehold, Dansk Metal:

Guldkonfetti eksploderede udover salen, da Rolf Hilligsøe Stubbe onsdag aften blev kaldt op på scenen i Cirkusbygningen af FOA-formand Mona Striib for at modtage hæderen som årets arbejdsmiljørepræsentant 2023. 

Og i takketalen fra den begejstrede vinder, der det næste års tid kan kalde sig for Danmarks bedste arbejdsmiljørepræsentant, lød det blandt andet:

"Den her sejr er for alle AMR'er i hele Danmark. Alle sammen. Arbejdsmiljø er the shit. Det er det vigtigste. Man skal kunne gå på arbejde med ro i maven. Man skal have det godt. Sammen skal vi skabe et godt arbejdsmiljø. Tusind tak. Tusind, tusind tak," sagde en glad Rolf Hilligsøe Stubbe.

I juryens begrundelse for, hvorfor det netop skulle være Rolf Hilligsøe Stubbe, der skulle krones som Årets arbejdsmiljørepræsentant 2023, blev det blandt andet fremhævet, "at han både er dedikeret og klog på virksomhedens arbejdsmiljø og altid lydhør over for kollegernes bekymringer og forslag".

Ligeledes påpegede juryen Rolf Hilligsøe Stubbes arbejde med uddannelsen af nye lærlinge, så de får en grundig indføring i sikkerhed og det gode arbejdsmiljø, som et kardinalpunkt i kåringen. 

Sammen med den fornemme pris modtog vinderen også en check på 25.000 kroner, som skal bruges på den faglige klub. 

Du kan læse mere om Rolf Hilligsøe Stubbe her og her.  

Artiklen fortsætter under videoen

Årets uddannelsesmentor 2023

Vinder: John Kopatz, Børne- og Ungehusene Udby, Socialpædagogerne: 

Også Årets uddannelsesmentor blev onsdag aften kåret. Her blev det socialpædagog John Kopatz fra Børne- og Ungehusene Udby, der til stående klapsalver fra publikum kunne modtage prisen, der blev uddelt af administrerende direktør for Tænketanken DEA Stina Vrang Elias og forbundssekretær i 3F Lene Krabbe Dahl. 

Selv fortalte en tydeligt berørt John Kopatz i sin takketale fra scenen, at "der lige nu stod en af de gladeste mænd i Danmark."

Hos Børne- og Ungehusene Udby guider John Kopatz blandt andet de studerende godt igennem deres praktikperiode, og netop det er en af de helt tungtvejende grunde til, at han kan kalde sig for Årets uddannelsesmentor 2023.

En af dem, som John Kopatz har hjulpet som praktikvejleder, er Thomas Madsen.

Han beskriver John Kopatz hjælp og betydningen af den således: 

"I starten af min praktik stod jeg med et hjertesvigt, hvor jeg var klar på at stoppe og opgive drømmen om at blive pædagog. Men John var hurtig til at sige, at det måtte jeg ikke, fordi han troede på mig og mine kompetencer og evner som kommende pædagog og kollega. Her godt og vel seks år efter er jeg kommet så langt, at jeg er fungerende TR, og John er AMR. John tror på det bedste i alle uanset handicap, og han giver en troen på, at man selv kan klare tingene, men at det er en styrke at spørge om hjælp," har Thomas Madsen berettet. 

Foruden æren kunne John Kopatz også gå hjem med en præmiecheck på 5.000 kroner til den faglige klub under armen.

Du kan læse mere om John Kopatz her

Artiklen fortsætter videoen

Årets initiativ 2023

Vinder: Kampagnen 'Den gode tone går begge veje - og den koster ikke ekstra' fra Salling Group og HK Handel:

Årets initiativ 2023 gik Salling Group og HK Handels kampagne for at holde den gode tone - der blandt andet bunder i medlemsundersøgelser, der peger på en stigning i antallet af verbale overfusninger af butiksansatte - der blev hyldet som historiens anden vinder af prisen.

På scenen i Cirkusbygningen understregede prisuddelere Anja C. Jensen, forbundsformand i HK, og Laurits Rønn, viceadministrerende direktør i Dansk Erhverv, vigtigheden i at holde den gode tone, og at det netop derfor var lige præcis den indsats, der havde gjort sig fortjent til prisen som Årets initativ.    

Og på vegne af initiativet var det da også en række meget glade medarbejdere fra Salling Group og Bilka Odense, der kunne modtage applaus fra aftenens fremmødte gæster.

I takketalen fra Lasse Lippert Laursen, fællestillidsrepræsentant hos Salling Group, Mathilde Johansen og Bolette Claudi Ruby, management-trainee og afdelingsleder i Bilka Odense, lød det blandt andet:    

"På vegne af 60.000 medarbejdere i Salling Group vil vi gerne sige tusind tak for anerkendelsen, som betyder enorm meget for vores kolleger rundt om på gulvet i dagligvarebranchen. Det er meget vigtigt at huske på at holde den gode og medmenneskelige tone i det offentlige rum, og derfor genoptager vi intiativer op til julesalget."  

Foruden den fornemme ære kan vinderne også gå hjem med en præmiecheck på 5.000 kroner sponsoreret af PlusKort under armen.

Du kan læse mere om vinderne her.

Artiklen fortsætter videoen

Årets organiser 2023

Vinder: Marianne Larsen, Novo Nordisk, HK:

Til stående ovationer kunne Marianne Larsen fra Novo Nordisk lade sig hylde som vinder af A4 Mediers Årets organiser-pris. 

I kriterierne til den fornemme hæder, der blev uddelt for anden gang, hedder det blandt andet, at prisen uddeles til en person, der er gået forrest i kampen for at organisere kollegerne på arbejdspladsen. 

Noget, som Marianne Larsen, der både er tillidsrepræsentant og formand for Officeklubben hos Novo Nordisk, i den grad har været primus motor for er lykkedes hos medicinalgigantens administrative medarbejdere.

Således er Officeklubben, der repræsenterer netop den af administrative del af Novo Nordisks medarbejderstab, siden 2017, hvor Marianne Larsen startede som formand, gået fra at være godt 200 organiserede medlemmer til i dag at være knap 700.

Med den in mente var det da også helt på sin plads, at det blev lige præcis Marianne Larsen, der kunne lade sig krone som vinder af Årets organiser, lød det på Cirkusbygningens scene fra prisuddelere Elisa Rimpler, forbundsformand i BUPL, og Ole Wehlast, forbundsformand i NNF.  

Selv var prisvinderen Marianne Larsen beæret og ydmyg over anerkendelse i sin takketale, hvor hun fortalte, at prisen først og fremmest "var til alle medlemmer i klubben, afdelingen og arbejdspladsen."  

Foruden den fornemme anerkendelse kan Marianne Larsen også tage hjem med en præmiecheck på 5.000 kroner til den faglige klub sponsoreret af 3F under armen.

Du kan læse mere om Marianne Larsens arbejde med til at organisere kollegerne her.

Artiklen fortsætter videoen

Årets samarbejde 2023

Vinder: Scandic Aarhus City:

Det blev Scandic Aarhus City, der onsdag aften kunne lade sig hylde som vinder af A4 Mediers samarbejdspris. Hotellet får den fornemme hæder for sin vedvarende indsats for at inkludere unge, mennesker med funktionsnedsættelse og mennesker med udenlandsk baggrund på arbejdspladsen.

Fra scenen, hvor prisen blev uddelt af Fagbevægelsens Hovedorganisations Flemming Grønsund og Dansk Arbejdsgiverforenings Pernille Knudsen, blev der særligt lagt vægt på, at Scandic Aarhus City skulle belønnes for at være gået i front for at tage imod ukrainske flygtninge på arbejdspladsen.

En af de ukrainere, der efter at være kommet til Danmark har fundet arbejdsfodfæste på Scandic Aarhus City, er konferencekok Valeriia Pustovalova.

Og netop Valeriia Pustovalova var en del af den stolte flok af medarbejdere fra Scandic Aarhus City, der kunne modtage publikums hyldest og en præmiecheck på 5.000 kroner til den faglige klub sponsoreret af PlusKort.

På vegne af medarbejderflokken holdt Nina Carlslund, direktør hos Scandic Aarhus City, takketalen foran de fremmødte gæster. 

Her fremhævede hun stoltheden og glæden over prisen - og særligt at anerkendelsen kom på baggrund af deres arbejde med mennesker i en hotel- og restaurationsbranche, hvor arbejdsmiljøet ikke altid nødvendigvis er fuldstændig i vater, betyder alverden Scandic Aarhus City, fortalte Nina Carlslund. 

Du kan læse med hotellet inklusionsarbejde her.