I oprør over forskelsbehandling under krisen: 'Man har misrøgtet selvstændige og stillet lønmodtagere bedre'

20210203-124210-L-1920x1279we
Selvom der er sendt mere end 40 milliarder kroner til erhvervslivet via forskellige kompensationsordninger, er adm. direktør i SMVdanmark Jakob Brandt ikke tilfreds med behandlingen af de selvstændige. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Mange selvstændige føler sig uretfærdigt behandlet under coronakrisen, hvor de ikke mener, at de har fået samme muligheder som offentligt ansatte og lønmodtagere.

De selvstændige er ikke blevet behandlet godt nok under krisen. 

Sådan lyder det nu fra SMVdanmark, der repræsenterer 18.000 små- og mellemstore virksomheder, skriver Berlingske.

LÆS OGSÅ: Mette kæmper med 'falske' ansøgere: Hele systemet er bygget op om mistro

- Man bliver nødt til at stille sig selv spørgsmålet, om vi som samfund ønsker selvstændige. Man har misrøgtet dem i høj grad og stillet offentligt ansatte og lønmodtagere betydeligt bedre under krisen. Det er overordnet et spørgsmål om, hvad Danmark skal leve af efter krisen. Hvis svaret er entreprenante mennesker med gode ideer og nye produkter, der skaber vækst og arbejdspladser, så er vi som nation nødt til at kigge på rammerne for at drive egen virksomhed, siger adm. direktør i SMVdanmark Jakob Brandt til avisen.

Selvom der er sendt mere end 40 milliarder kroner til erhvervslivet via forskellige kompensationsordninger, er Jakob Brandt ikke tilfreds med behandlingen af de selvstændige, slår han fast. 

Omvendt siger Lars Andersen, der er direktør for Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, til Berlingske, at forholdene for landets selvstændige har været gunstige under krisen. Han peger på, at andre lande ikke har haft lige så gode hjælpeordninger som Danmark, ligesom det herhjemme er muligt at arbejdsløshedsforsikre sig. Han anerkender, at det har været en hård tid, men tror ikke, at det vil få konsekvenser for, om folk vælger muligheden for at blive selvstændig til eller fra fremover.

GDPR