Styrelse advarer mod boykot af omstridt firma

20190909182717528_1000
Peter Ladegaard (t.v.) og Frederik R. Petersen (t.h.) har stiftet tolkefirmaet Easytranslate, som en række tolke nægter at tage opgaver for. Firmaet vandt tidligere i år en tolkningsordre hos Justitsministeriet for en halv milliard. (Arkivfoto). Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix
9. sep. 2019 19.00
Konkurrencestyrelsen advarer tolke mod at indgå koordineret indsats om ikke at arbejde for EasyTranslate.

Flere hundrede tolke har gennem måneder nægtet at tage opgaver for firmaet EasyTranslate, som de mener, giver for dårlige arbejdsvilkår.

Det kan dog være ulovligt, hvis tolkene indgår en koordineret indsats om ikke at arbejde for tolkefirmaet. Det advarer Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens direktør, Jacob Hald, om i et brev. Det skriver Berlingske og Radio24syv.

- Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er blandt andet gennem omtale i pressen blevet opmærksom på, at en række danske tolke på forskellig vis deltager i en koordineret indsats om ikke at tolke for virksomheden EasyTranslate.

- Det er min hensigt at oplyse, at den konstaterede adfærd, i nogle tilfælde og afhængig af de specifikke omstændigheder, kan være ulovlig efter konkurrencereglerne, skriver han i brevet, som begge medier er i besiddelse af.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord