Partier vil ikke stemme for velfærdslov: - Symbolpolitik

20210709-115511-6-1920x1279we
Regeringen vil med velfærdsloven forpligte politikere og fremtidige regeringer til at tilføre den offentlige sektor et ekstra antal milliarder, som svarer til presset fra flere børn og ældre. (Arkivfoto) Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Flere partier melder nu ud, at de ikke vil stemme for regeringens velfærdslov.

Der er ikke længere flertal for regeringens velfærdslov, da flere partier nu afviser at stemme for. Det skriver Berlingske.

Regeringen vil med velfærdsloven forpligte politikere og fremtidige regeringer til at tilføre den offentlige sektor et ekstra antal milliarder, som svarer til presset fra flere børn og ældre.

LÆS OGSÅ: Erhvervslivet kritiserer regeringens velfærdslov: - En falliterklæring

Socialdemokratiet præsenterede planen under valgkampen i 2019, og for nyligt er lovforslaget sendt i høring. Venstre er tidligere kommet med to ultimative krav til loven. Og nu melder både Dansk Folkeparti og Radikale Venstre også ud, at de ikke vil stemme for lovforslaget, som det ser ud nu.

- Regeringen har sendt et meget primitivt lovforslag i høring, som bærer præg af at være symbolpolitik i anledning af kommunalvalgkampen. Men det er alene et forslag om, at vi hvert år skal bruge flere penge, mens der intet er i lovforslaget, som sikrer, at pengene rent faktisk bruges på velfærd, siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl til Berlingske.

Socialdemokratiets politiske ordfører Christian Rabjerg Madsen mener godt, at man kan sikre, at velfærdsloven garanterer mere velfærd.

- En forudsætning for, at vi kan levere god velfærd i kommuner, regioner og stat, er, at pengene følger med, når vi bliver flere børn og ældre. Men vi har også en opgave i at sikre, at der er nogle rammer for velfærdsgerningen ude i frontlinjen, så vi kan levere god omsorg, siger han til Berlingske.

GDPR