Krav om maksimum 19 grader skrinlægges

20161019-151159-4-1920x1280we
Siden september 2022 har det været et krav, at statslige arbejdspladser ikke må opvarme kontorerne til over 19 grader. Mens det har været en anbefaling på det kommunale og reginale område. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
I de kommende kolde måneder er det ikke længere et krav, at statslige bygninger maksimum må skrue op på 19 grader. Men vi skal stadig spare på energien, der hvor vi kan, siger klimaministeren.

Er du ansat i det offentlige, så bliver det i år forhåbentlig ikke nødvendigt med tykke striktrøjer og fingervanter indendørs. For regeringen bebudede tirsdag at skrinlægge den instruks, der siden september sidste år har medført, at offentlige bygninger maksimalt må opvarmes til 19 grader.

Det oplyser Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet i en pressemeddelelse.

Da regeringen præsenterede kravet sidste år, blev det mødt med flere kritiske røster, der advarede imod, at de lave temperaturer kan gå udover arbejdsmiljøet og medarbejdernes produktivitet.

På statslige arbejdspladser har det indtil nu været et krav, mens det i kommuner og regioner har været en anbefaling.

Klimakrisen er ikke slut

Men klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) pointerer, at det fortsat er nødvendigt at spare og holde øje med energipriserne. 

"Energiudfordringen er imidlertid ikke gået væk. Det er derfor fortsat vigtigt, at danskerne og dansk erhvervsliv holder øje med energiforbruget og husker gode energivaner," siger han i ministeriets pressemeddelelse.

GDPR