23-årig mister livet i arbejdsulykke på skoleskib

20140603-173611-L-1920x1280we
En 23-årig mand blev onsdag eftermiddag dræbt, da han faldt ned fra en mast på "Skoleskibet Danmark", der i øjeblikket ligger på værft i Assens. (Arkivfoto) Foto: Betina Garcia/Ritzau Scanpix
En mand var ved at udføre arbejde i en mast på skoleskibet, da han styrtede ned. De pårørende er underrettet.

En 23-årig mand er onsdag eftermiddag død efter en arbejdsulykke på Skoleskibet Danmark.

Det oplyser Fyns Politi på Twitter.

Skibet ligger på værft i Assens, og det var i forbindelse med arbejdet i en mast, at han faldt ned.

Politiet fik anmeldelsen om ulykken klokken 11.48. Den 23-årige blev bragt til Odense Universitetshospital, men hans liv stod ikke til at redde, og klokken 13.19 blev han erklæret død.

Hans pårørende er blevet underrettet om ulykken.

Den 23-årige mand var skibsassistent på skibet og en del af skibets faste besætning, skriver nyhedssiden Maritime Danmark.

Ulykken skete under klargøring af sejlskibet til et værftsbesøg. Den unge mand ramte skibsdækket efter et fald på 20 meter fra en mast, skriver Maritime Danmark.

Ifølge mediet er besætningen koblet til sikkerhedsliner når der arbejdes i højden, men linen frakobles kortvarigt når man bevæger sig fra sted til sted.

Politiet, Arbejdstilsynet og Søfartsstyrelsen efterforsker ulykken for at finde frem til, hvad der gik galt og om alle regler i forbindelse med arbejdet er blevet overholdt.

Skoleskibet Danmark er en 3-mastet fuldrigger, der blev søsat fra Nakskov Skibsværft i 1933. Det bruges til at uddanne søfolk til den danske handelsflåde, skriver Maritime and Polytechnic University College (Martec) på sin hjemmeside.

Skibet har plads til 80 elever og 15 besætningsmedlemmer, der tager sig af undervisningen. Der var ingen elever om bord på skibet da ulykken skete.

Det er ejet af den danske stat og har hjemhavn i København. Siden 2003 har Martec varetaget driften af skibet, og det ligger derfor som regel til kaj på Frederikshavn Flådestation, når det ikke er på togt.

Skoleskibet Danmark og Skoleskibet Georg Stage er de eneste to danske skoleskibe i drift.

/ritzau/

GDPR