3F-top kritiserer lokalafdeling for at ansætte den skandaleramte eks-formand Per Christensen

20160910-160501-L-1920x1347we-small_32
Henning Bagger/Ritzau Scanpix Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Tidligere formand Per Christensen er blevet ansat i 3F Storkøbenhavn, skriver Berlingske. Forbundet ville være bedst tjent med at holde fast i, at man har sagt farvel, lyder det fra 3F's absolutte top.

Næsten 10 måneder efter den skandaleramte formands afgang kan man igen finde Per Christensen på 3F's hjemmeside - denne gang som faglig medarbejder i 3F Storkøbenhavn. 

Det skriver Berlingske, der erfarer ansættelsen fra flere kilder.

Ansættelsen møder kritik fra forbundsledelsen i 3F, der i en pressemeddelse skriver, at man er uenige i beslutningen:

"3F og Per sagde altså farvel til hinanden dengang – og vi synes det her skaber forvirring om den beslutning, Per traf om at forlade 3F."

"Vi kan forstå, at det jo er en stilling uden ledelsesansvar eller lignende, der er tale om. Ikke desto mindre synes vi, at vi i 3F ville være bedst tjent med at holde fast i det farvel, vi sagde dengang," lyder det i udtalelsen.

LÆS OGSÅ: Bag 3F-dramaet: Sådan faldt Per Christensen

Forbundsledelsen består af forbundsformand Henning Overgaard, næstformand Tina Christensen, forbundssekretærene Søren Heisel og Lene Krabbe Dahl og hovedkasserer Kenneth Hove. 

"Vi synes ikke, det er klogt, men det er en lokal beslutning i den lokale afdeling. Vi må acceptere, at en lokalafdeling selv bestemmer, hvem de ansætter. Det er bestyrelserne i de lokale afdelinger, der vælger deres personale, og her har Storkøbenhavns medlemmer så valgt dette," skriver de i pressemeddelelsen. 

En sen nattetime i januar mistede Per Christensen opbakningen fra centrale nøglepersoner i forbundet. Dagen efter var han fortid som formand for 3F.

Det skete i kølvandet på den skandale og mediestorm, der blev udløst af B.T.'s afsløringer af Per Christensens mangeårige dobbeltliv med to kvinder.

Jesper Holm, formand for 3F Storkøbenhavn, var en stålsat støtte af Per Christensen under de afgørende dages mediestorm, der førte til formandens fald.

På vej ind til det ekstraordinære krisemøde i 3Fs hovedbestyrelse, hvor han meldte sin afgang som forbundsformand, bedyrede Jesper Holm overfor flere medier, at der var fuld opbakning til Per Christensen. 

A4 Overenskomst har forsøgt at få en kommentar fra Jesper Holm, men afdelingsformanden er ikke vendt tilbage på henvendelserne.

GDPR