Mere end 700 danskere har fået anerkendt varige mén efter coronarelaterede arbejdsskader

20201221-105436-L-1920x1280we
Mere end 700 danskere har indtil videre fået anerkendt varige mén som følge af coronarelaterede arbejdsskader. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Tal fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring viser, at over 700 personer har fået anerkendt mén som følge af coronarelaterede arbejdsskader i en grad, der berettiger dem til en erstatning.

Over 700 danskere har indtil videre fået anerkendt en méngrad på minimum fem procent som følge af coronarelaterede arbejdsskader. 

Det skriver Fagbladet 3F på baggrund af en opgørelse fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES).

Og netop de fem procents méngrad er minimumskravet for at få tilkendt en erstatning, fortæller Fagbladet 3F, der endvidere beretter, at AES per 1. marts 2023 samlet har modtaget flere end 18.000 anmeldelser om arbejdsskader relateret til Covid-19.

Af de anmeldelser har AES indtil videre afgjort mere end 5.500 personsager om varige mén - og her vurderes over 700 altså at have pådraget sig en méngrad på minimum fem procent som følge af coronarelaterede arbejdsskader. 

Kan anerkendes som arbejdsskade

Sygdom med Covid-19 kan ifølge Arbejdstilsynet anerkendes som en arbejdsskade i form af enten en arbejdsulykke eller en erhvervssygdom.

Kan det således sandsynliggøres, at sygdommen er opstået i forbindelse med en konkret hændelse eller påvirkning inden for fem dage, skal sagen behandles som en arbejdsulykke.

Er det ikke tilfældet, bliver sagen i stedet betragtet som en erhvervssygdom.

Til Fagbladet 3F fortæller afdelingschef i AES Heike Duus Damkjær da også, at man bruger de fleste ressourcer på at afklare mén og erhvervsevnetab for det, "der stadig betegnes som en ny sygdom, når det kommer til varige gener".

AES oplyser yderligere på sin hjemmeside, at man af hensyn til anonymitet på nuværende tidspunkt ikke har offentliggjort det samlede antal afgjorte sager – herunder de samlede tal for anerkendte og afviste sager.

GDPR