Sommerserie: Hvad kan et godt arbejdsmiljø gro til?

20200418-161333-L-1920x1280we
A4 Arbejdsmiljøs sommerserie fokuserer på, hvad status er for arbejdsmiljøet, og hvad der ligger af potentiale i fremtiden. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
A4 Arbejdsmiljø skyder gang i en sommerserie om fremtidens arbejdsmiljø, der kører henover sommerferien. Serien sætter spot på, hvad det er for en tid, det danske arbejdsmiljø går ind i - både på den anden side af sommerferien og på den lange, ti-årige bane.

Jeg tror, de fleste vil give mig ret, når jeg siger, at arbejdsmiljøet i Danmark befinder sig i en spændende brydningstid lige nu. Ikke fordi der venter store politiske reformer eller sværdslag i den nærmeste fremtid. Men fordi arbejdsmiljø har fået større fokus i samfundsdebatten, og langsomt begynder flere at få øjenene op for, at et godt arbejdsmiljø betaler sig. Ikke bare på virksomhedens bundlinje, men også i forhold til den enkeltes sundhed og på den helt store klinge - i forhold til samfundets sammenhængskraft. 

I den forbindelse bliver det spændende at se, om arbejdsmilljø kan spille en rolle i nogle af de store temaer i samfundsdebatten lige nu som rekruttering, fastholdelse og seniorer. 

Og det bliver interessant at følge, om nye tendenser inden for arbejdsmiljøet - som for eksempel fleksibel arbejdstid og fire dages arbejdsuge - kan spille en rolle i den forbindelse. 

Det er samtidig nogle af de temaers opblomstring, som vi her på A4 Arbejdsmiljøs redaktion kommer til at zoome yderligere ind på i den kommende tid. 

Men det er vigtigt at pointerer, at fordi arbejdsmiljø har nydt øget politisk fokus i den senere tid, betyder det ikke, at arbejdsmiljøet aldrig har været bedre. Tværtimod kæmper flere end nogensinde med stress, flere bliver syge af at gå på arbejde, og der er stadig alt for mange, der kommer til skade i deres arbejdstid. Så der stadig lang vej igen, før det blomstrer i fuld flor. 

Det er det, vi håber at belyse med denne serie, altså: Hvad det er for aspekter af arbejdsmiljøet, det går godt med, hvad går skidt, og hvilket potentiale der kan gro frem? 

Derfor har vi bedt forskellige centrale figurer med ekspertise i arbejdsmiljø om at give deres bud på, hvad der vil få størst betydning for arbejdsmiljøet den kommende tid og på en ti-årige bane. 

Konceptet bag serien er, at forskellige personer bliver stillet de samme spørgsmål i et Q&A-format.

Vi håber, I vil læse med. 

Sommerserie om fremtidens arbejdsmiljø

Sommerferien er over os, og i den forbindelse bringer A4 Arbejdsmiljø i de kommende sommeruger en række interviews med nogle centrale figurer inden for arbejdsmiljø. I serien sætter de forskellige aktører fra hver deres ståsted spot på, hvad det er for en tid, det danske arbejdsmiljø går ind i - både på den anden side af sommerferien og på den lange, ti-årige bane. 

Deltagere i serien:

Michael Ziegler, formand for KL's Løn- og Personaleudvalg 
Harald Meyer, forperson i Dansk Selskab for Arbejds- og Miljømedicin
Maria Klingsholm, forbundssekretær i FOA
Christina Sode Haslund, politisk leder for Arbejdsmiljø i Dansk Arbejdsgiverforening
Henrik W. Petersen, forbundsformand i arbejderforbundet Blik og Rør 
Steffen Bohni Nielsen, direktør for Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) 
Morten Skov Christiansen, fungerende formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) 
Henrik Møller, arbejdsmiljøordfører for Socialdemokratiet 
Flemming Pedersen, direktør TeamArbejdsliv 
Nina Hedegaard Nielsen, chefkonsulent for arbejdsmiljø hos Akademikerne 
Christoffer Melson, beskæftigelsesordfører for Venstre 
Anne-Marie Røge Krag, arbejdsmiljøchef i Dansk Erhverv 
Lene Krabbe Dahl, forbundssekretær i 3F
Astrid Carøe, arbejdsmiljøordfører for Socialistisk Folkeparti 
Jan Steenhard, direktør for Joblife og formand for brancheforeningen Arbejdsmiljørådgiverne 
Pernille Abildgaard, direktør og stifter af TAKE BACK TIME 
Lars Louis Andersen, professor ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA)
Peter Poulsen, forbundssekretær Dansk Metal  

GDPR