Dårligt arbejdsmiljø koster to ledere jobbet i Aalborg Kommune

Direkt__r_for_Familie-_og_Besk__ftigelsesforvaltningen_Arne_Lund_Kristensen__foto_af_Lars_Horn__2-1200px
Direktør i Job og Velfærd Arne Lund Kristensen har efter en undersøgelse af arbejdsmiljøet måttet erkende, at der er brug for mere handling og inddragelse af medarbejderne for at skabe et godt arbejdsmiljø. Foto: Lars Horn / Baghuset
En skandalesag, der både handler om mistanker om overvågning og aflytning af medarbejdere, har afsløret et dårligt arbejdsmiljø i Aalborg Kommune. Sagen har nu kostet to ledere jobbet.

Anonyme breve har ført til, at to ledere i Aalborg Kommune er blevet fyret på grund af dårligt arbejdsmiljø.

Brevene, som B.T. kunne frembringe i løbet af sommeren, handlede om, at medarbejderne havde en mistanke om, at de blev overvåget via webkameraer og aflytningsudstyr. Overvågningsudstyret var installereret på computere i IT-afsnittet i den daværende Familie- og Beskæftigelsesforvaltning – det nuværende Job og Velfærd.

LÆS OGSÅ: Indekstal: Aalborg Kommune får løftet pegefinger fra Arbejdstilsynet

De anonyme breve gav anledning til granskning af indkøb af IT-udstyr, en whistleblowerordning og en undersøgelse foretaget af konsulentfirmaet Komponent.

I undersøgelsen indgår mere end 60 anonyme interviews med både nuværende og tidligere ansatte. Rapporten fra undersøgelsen frikender kommunen for overvågning, men det dårlige arbejdsmiljø har ført til en fratrædelsesaftale med to ledere i IT-afsnittet i Job og Velfærd.

"Vi kan af hensyn til de berørte ikke gå i detaljer, men rapporten konkluderer, at der er problemer med arbejdsmiljøet i IT-afsnittet. Blandt andet viser undersøgelsen, at der er en polarisering i medarbejdergruppen, hvor ikke alle føler sig set og værdsat. Her er vores konklusion, at der er brug for nogle ændringer i kulturen i IT-afsnittet, og at det ikke kan opnås uden nye kræfter på ledelsessiden," siger direktør i Job og Velfærd Arne Lund Kristensen i en pressemeddelelse.

Han er ikke i tvivl om, at der er en sammenhæng mellem, at flere både tidligere og nuværende medarbejdere har følt sig utrygge i IT-afsnittet, og at der på baggrund af dette har kunnet opstå fortællinger om overvågning.

Næste skridt er ifølge ham en opfølgning med medarbejderne og en ny ledelse, om at skabe et godt arbejdsmiljø i afdelingen.