Rolf Hilligsøe Stubbe er årets arbejdsmiljørepræsentant 2023

__rets_AMR
Rolf Hilligsøe Stubbe løb med prisen som årets arbejdsmiljørepræsentant 2023 ved A4 Mediers store prisfest i Cirkusbygningen i København. Foto: Martin Sylvest Andersen/A4 Medier
Det var med ordene "arbejdsmiljø er the shit", at Rolf Hilligsøe Stubbe onsdag aften modtog prisen som årets arbejdsmiljørepræsentant 2023, da A4 Mediers prisfest løb af stablen i Cirkusbygningen i København onsdag.

Guldkonfetti eksploderede udover salen, da Rolf Hilligsøe Stubbe onsdag aften blev kaldt op på scenen af FOA-formand Mona Striib for at modtage hæderen som årets arbejdsmiljørepræsentant 2023. 

"Tusind tak til alle og til DSB og Per, der har indstillet mig. Den her sejr er for alle AMR'er i hele Danmark. Alle sammen. Arbejdsmiljø er the shit. Det er det vigtigste. Man skal kunne gå på arbejde med ro i maven. Man skal have det godt. Sammen skal vi skabe et godt arbejdsmiljø. Tusind tak. Tusind, tusind tak," sagde Rolf Hilligsøe Stubbe fra scenen i Cirkusbygningen i København. 

Tæt på 500 gæster var samlet i salen og gav Rolf Hilligsøe Stubbe en ordentlig klapsalve for hans hverv som arbejdsmiljørepræsentant ved DSB Vedligehold. 

Sammen med den fornemme pris modtog vinderen også en check på 25.000 kroner, som skal bruges på den faglige klub. 

Seks år som AMR 

Til daglig arbejder Rolf Hilligsøe Stubbe som mekaniker for DSB og har siden 2017 også varetaget tjansen som afdelingens arbejdsmiljørepræsentant. 

I juryens begrundelse for, hvorfor det netop er Rolf, der er løbet med sejren, har juryen fremhævet, at han både er dedikeret og klog på virksomhedens arbejdsmiljø og altid  lydhør over for kollegernes bekymringer og forslag.

Et af de initiativer, som juryen især har fremhævet, er den uundværlige rolle, som Rolf Hilligsøe Stubbe spiller i forbindelse med uddannelsen af nye lærlinge, der får en grundig indføring i sikkerhed og det gode arbejdsmiljø.

I de seks år, han har varetaget posten som arbejdsmiljørepræsentant, har han også fokuseret på at sikre en bedre kommunikation mellem de forskellige DSB-afdelinger, så alle afdelinger har kunnet drage nytte af arbejdsmiljø-ideer og -initiativer. Samtidig har han også været med til at etablere et arbejdstilsyn internt i jernbane-giganten, hvor arbejdsmiljørepræsentanter tjekker arbejdsmiljøet i de forskellige DSB-afdelinger for at sikre ideudveksling og inspiration.

Artiklen fortsætter under videoen og faktaboksen 

Juryen og dens bedømmelse

- Juryen skriver i sin begrundelse: "Prisen som Årets AMR 2023 tildeles Rolf Hilligsøe Stubbe. For Rolf er sikkerhed og arbejdsmiljø afgørende i hverdagen hos DSB Vedligehold. Han spiller en afgørende rolle i at oplære de nye lærlinge i spørgsmål om sikkerhed og arbejdsmiljø, så de allerede i en ung alder forstår vigtigheden af et sundt og sikkert arbejdsmiljø. Han har altid tid til at lytte. Rolf gør en stor forskel både for unge og mere erfarne kolleger."

- Juryen består af folk i fagbevægelsen og tidligere vindere. Vinderne udvælges på baggrund af en række kriterier

Fem nominerede

Rolf Hilligsøe Stubbe er udvalgt blandt knapt 100 indstillede arbejdsmiljørepræsentanter fra hele landet og alle brancher. 

Ud af de 100 indstillede blev fem finalister udvalgt. Konkurrenterne til titlen var Camilla Rasmussen, sygeplejerske på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Carl Uffe Hansen, servicemedarbejder hos Danmark Protein. Allan Starp fra Københavns Madservice. Og Liselotte Nielsen, Veterinærsygeplejerske på AniCura Københavns Dyrehospital. 

Selvom det var Rolf Hilligsøe Stubbe, der blev kaldt op på scenen for at få diplom og blomster, valgte aftenens værter, Karin Cruz Forsstrøm og Kristian Madsen, alligevel at kalde alle de nominerede op på scenen til klapsalver og lovprisende ord om det gode arbejdsmiljø.  

GDPR