Albertslund Kommune siger stop for Nemlig.com - men fortsætter samarbejde med moderselskab

20181126-153059-6-1920x1080we
Borgmester i Albertslund Kommune, Steen Christiansen. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Det er slut med, at Albertslunds skoler og institutioner handler ind hos Nemlig.com, meddeler borgmester Steen Christiansen (S). Til gengæld fortsætter samarbejdet med moderselskabet Intervare A/S indtil videre.

Albertslund Kommune stopper alle indkøb hos Nemlig.com. Dermed er det slut med, at kommunens institutioner og skoler handler dagligvarer hos onlinesupermarkedet.

Det meddeler kommunens borgmester, Steen Christiansen (S), på Twitter.

- Den seneste tid er det kommet frem, at ansatte i Nemlig.com arbejder under arbejdsforhold, som er uforenelige med kommunens indkøbspolitik. Kommunen har i indkøbspolitikken mål om at undgå social dumping og anvender sociale klausuler, der forpligter selskaberne til at respektere en række overenskomster samt arbejdsmiljøregler.

- Med den nuværende viden vurderes det umiddelbart, at Nemlig.com ikke lever op til kravene i kommunens indkøbspolitik, skriver Albertslund Kommune på sin hjemmeside.

Vestegnskommunen har ikke en formel indkøbsaftale med Nemlig.com, men kommunens indkøbere opfordres alligevel til at handle ind hos andre leverandører.

Fortsat samarbejde med Nemlig-selskab

Albertslund har til gengæld en aftale med Intervare A/S, der har samme ejere som Nemlig.com. Kommunen vurderer dog, at der på nuværende tidspunkt ikke er grundlag for bryde kontrakten med Nemlig.coms moderselskab, der leverer dagligvarer til ældre, syge og handicappede borgere i kommunen.  

LÆS OGSÅ: Odense Kommune trækker stikket til Nemlig.com

Københavns Kommune, der også samarbejder med Intervare, er netop i gang med at undersøge arbejdsvilkårene for de ansatte. Hvis vilkårene tilsvarer Nemlig.coms, er flere kommuner villige til at skippe samarbejdet.

I sidste uge meddelte Odense Kommune, at man dropper indkøbene hos Nemlig.com.

Nemlig.com ønsker ikke at kommentere artiklen. 

 

GDPR