Fagforening booster tilbud om arbejdsmiljøuddannelse til medlemmerne

20200818-120007-A-4256x2832ma
På den nye uddannelse får arbejdsmiljørepræsentanter ny viden om rollen som AMR. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Arbejdsmiljørepræsentanter, der er organiseret i NNF, kan nu komme på ni dages grundkursus i arbejdsmiljø.

Som noget helt nyt tilbyder Fødevareforbundet NNF en ny grunduddannelse for arbejdsmiljørepræsentanter.

Kurset varer ni dage og er fordelt over tre kursusmoduler, og det henvender særligt til nyvalgte arbejdsmiljørepræsentanter i virksomhederne.

På uddannelsen får de viden om rollen som arbejdsmiljørepræsentant, psykisk arbejdsmiljø, inddragelse af kolleger og systematisk arbejdsmiljøarbejde.

Det handler om at give arbejdsmiljørepræsentanterne redskaber, når de skal tage de vigtige diskussioner med arbejdsgiverne, fortæller forbundssekretær i NNF, Per Hansen.

"Vi arbejder meget på, at arbejdsmiljørepræsentanterne stiller de rigtige og uddybende spørgsmål, når deres virksomhed gør noget. Vi hører mange virksomheder sige mange flotte ord, vi ser mange flotte politiker, men det bliver ikke til virkelighed," siger han.

Tidligere har arbejdsmiljørepræsentanter haft mulighed for at deltage i et grundkursus for primært tillidsrepræsentanter, hvor kun to ud af i alt 15 kursusdage handler om arbejdsmiljøindsatsen.

Ifølge arbejdsmiljøloven skal nye arbejdsmiljørepræsentanter på tre dages obligatorisk arbejdsmiljøuddannelse, der i alt svarer til 22 timer.

Arbejdsgiverne skal i løbet af arbejdsmiljørepræsentanternes første funktionsår tilbyde dem to dages supplerende uddannelse i arbejdsmiljøforhold.

GDPR