Analyse: Corona skærper kampen om fremtidens arbejdsmiljø for HR og fagbevægelse

20200818-125242-L-1920x1280we
Buschauffører har kørt med mundbind under dele af coronakrisen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Coronakrisen har tvunget landets arbejdspladser til at tænke nyt i forhold til arbejdsmiljøet. Snart venter en tid efter pandemien, og den første brik til det store puslespil om fremtidens arbejdsmiljø skal lægges. Tre aktører kommer til at spille en central rolle.

Coronakrisen har vendt op og ned på vores arbejdsliv.

Vi er blevet hjemmevant ud i digitale møder og sparring med kolleger og ledere fra distancen. Men nogle af os har også i mere end et år mødt fysisk ind på jobbet.

Nogle har draget omsorg for borgere, der risikerer alvorlig sygdom eller måske død, hvis de smittes med coronavirus. Andre har holdt samfundshjulene i gang ved kassen i supermarkedet.

Vi er også blevet tudet ørene fulde af råd om afspritning, afstand og brug af mundbind. Det hænger os snart langt ud af halsen.

Nu er spørgsmålet så, hvad har vi lært af pandemien? Og hvilke erfaringer kan vi tage med videre i de fremtidige arbejdsmiljøindsatser?

Spørgsmålene skal snart besvares. Landets politikere, fagbevægelse, tillidsvalgte og arbejdsgivere er lige nu ved at varme op til et af de mest interessante efterår i mands minde set med arbejdsmiljøbriller. 

Tema: Arbejdsmiljøet efter corona

A4 Arbejdsmiljø sætter i en ny temaserie fokus på arbejdsmiljøet efter coronakrisen. Vi taler med arbejdspladser, der har gode erfaringer med arbejdsmiljøindsatser under krisen, og som vil gøre brug af dem fremover. Forskere og eksperter vil give gode råd til, hvordan arbejdspladser kommer bedst ud på den anden side af pandemien med arbejdsfællesskabet intakt. 

Endelig retter vi fokus på initiativer og udspil fra Christiansborg, der vil præge arbejdsmiljøet i fremtiden.

Arbejdsmiljø 2.0

Allerede nu lægger regeringen op til omfattende og banebrydende ændringer af arbejdsmiljølovens regler om hjemmearbejde. Det kan potentielt skabe en helt ny ramme for det fleksible arbejdsliv, som det moderne menneske med fokus på en god balance mellem arbejdslivet og familielivet efterspørger.

Bid i øvrigt mærke i buzzwordet ’reboarding’. Det vil du som arbejdsmiljøprofessionel støde på flere gange i løbet af den kommende tid
Jonas Sivkær Pettersen, redaktør, A4 Arbejdsmiljø

En række virksomheder har allerede taget sagen i egen hånd. I PFA Pension vil man eksempelvis efter krisen tilbyde medarbejderne to dages hjemmearbejde om ugen og tilskud til hæve-sænkeborde og andet inventar til hjemmekontoret.  

Også i samarbejdet mellem ledelse og tillidsvalgte ude på de enkelte arbejdspladser kan der ske ændringer i en postcorona-tid. Skal ledelses- og arbejdsmiljørepræsentanterne efteruddannes for at kunne varetage arbejdsmiljøet ordentligt, når medarbejdere vender tilbage efter jobbet?

Særligt HR-chefen kan inden længe forvente at få snuden begravet i de nye regler for hjemmearbejde og den masse jura, der følger med. Men et er regler, noget andet er, hvordan arbejdspladser kommer til håndtere de nye arbejdsmiljøaspekter i praksis.

Det mentale efterslæb

Da anden bølge af coronaen skyllede ind over landet i vinters, begyndte arbejdspladser at opleve en vis metaltræthed blandt medarbejderne. Mange var begyndt at føle sig isolerede derhjemme. Man savnede arbejdsfællesskabet og de uformelle snakke over kaffeautomaten på jobbet.

Andre, der var i fronten som eksempelvis sosu-medarbejder eller sygeplejerske, oplevede en utryghed ved at gå på arbejde. Frygten for at blive smittet eller smitte pårørende var overhængende.

Spørgsmålet er dog, om alt er ved det gamle. Eller om krisen har sat varige spor på arbejdsfællesskabet og samarbejdet
Jonas Sivkær Pettersen, redaktør, A4 Arbejdsmiljø

Derfor venter der nu arbejdspladsernes samarbejdsudvalg en kæmpe opgave med at håndtere den mentale (mis)trivsel blandt medarbejderne i en tid efter corona. Det psykiske arbejdsmiljø har sjældent været vigtigere.

Både lønmodtager- og arbejdsgiverorganisationer afholder i denne tid webinarer om strategier for reboarding af medarbejdere. Her vil deltagere få gode råd til at sikre en tryg tilbagevenden til arbejdspladsen. Bid i øvrigt mærke i buzzwordet ’reboarding’. Det vil du som arbejdsmiljøprofessionel støde på flere gange i løbet af den kommende tid.

I det hele taget får særligt tre centrale aktører et hæsblæsende andet halvår af 2021 i arbejdsmiljøets tegn. Det drejer sig om politikerne, arbejdsmarkedets parter og de lokale samarbejdsudvalg på arbejdspladserne.

20210421-173248-L-1920x1277we
Ifølge A4's oplysninger skal nye regler for hjemmearbejde vedtages inden årsskiftet. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Christiansborg

Arbejdsmiljølovens regler om hjemmearbejde er 10 år gamle. De er ikke tidssvarende, mener særligt arbejdsgivere og borgerlige partier. Slet ikke efter coronapandemien, hvor tusindvis af danskere har siddet på deres indrettede hjemmekontor på børneværelset eller i køkkenet.

Til efteråret skal der være lynforhandlinger om en justering af reglerne for hjemmearbejde. Der er på forhånd lagt op til en lempelse, der gør, at flere kan arbejde hjemme i tiden efter corona, uden at loven stiller særlige krav til indretning af hjemmekontoret.


Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Arbejdsmarkedets parter

Der venter også fagbevægelsen og arbejdsgiverne en stor opgave med at klæde arbejdspladserne på til at håndtere arbejdsmiljøet efter corona. Det gør de blandt andet i regi af Branchefællesskaberne for Arbejdsmiljø (BFA). Gennem krisen har BFA haft et temasite om covid-19 og arbejdsmiljøet med gode råd til samarbejdet og links til historier med arbejdspladser, hvor indsatser har fungeret fint selv i en krisetid.

Forleden afholdt Arbejdsmiljørådet, hvor parterne sidder, webinaret ’Arbejdsmiljø i en coronatid – hvad har vi lært?’. Over 1.000 personer deltog virtuelt i arrangementet, hvor forskere og arbejdspladser præsenterede gode erfaringer fra krisen.

20200610-132524-L-1920x1287we
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Lokale samarbejdsudvalg

Landets arbejdspladser har befundet sig i en undtagelsestilstand i mere end et år. Men lyset for enden af coronatunnellen kan nu skimtes i takt med, at stadig flere bliver vaccinerede. Inden længe skal ledere og medarbejdere tilbage til en virkelighed, der minder om tiden før corona.

Spørgsmålet er dog, om alt er ved det gamle. Eller om krisen har sat varige spor på arbejdsfællesskabet og samarbejdet.

Spændende bliver det at følge udviklingen, og her på A4 Arbejdsmiljø følger vi den tæt.