Ny analyse peger på fald i arbejdsulykker:
Forhastet konklusion, mener kritikere

20080102-121247-6-1920x1272we
Det er beskæmmende, at der fortsat er så mange, der kommer til skade på arbejdet, siger Bjarke Refslund, arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet. (Arkivfoto) Foto: Lea Meilandt Mathiesen/Ritzau Scanpix
14. sep. 2020 16.33
Ny analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA) peger på, at andelen af arbejdsulykker per beskæftiget er faldende. Det understreger, at det grundlæggende er sundt og sikkert at gå på arbejde i Danmark, lyder det fra DA. En forhastet og meget forkert konklusion, mener FH.

Risikoen for at komme til skade på jobbet er blevet mindre, lyder konklusionen i en ny analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

På baggrund af analysen mener DA, at virksomhedernes fokus på sikre og sunde arbejdspladser er en succes.

Antallet af arbejdsulykker har nemlig ligget stabilt omkring 42.500 arbejdsulykker i de senere år. Mens antallet af arbejdsulykker pr. beskæftiget er faldet i takt med, at flere kom i arbejde i perioden mellem 2015 og 2019.

- Én arbejdsulykke er altid en for meget, og derfor er der grund til at glæde sig, når der bliver færre ulykker. Tallene bekræfter den tendens, der har været de sidste 15-20 år: Der er færre arbejdsulykker i Danmark, og det understreger, at det grundlæggende er sundt og sikkert at gå på arbejde i Danmark, siger arbejdsmiljøchef for DA, Christina Sode Haslund, til A4 Arbejdsmiljø og fortsætter:

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden, tendenser, analyser og indblik i sager om arbejdsmiljø på danske arbejdspladser

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Arbejdsmiljø
Allerede abonnent?

Glemt kodeord