Arbejdsmiljøprofiler bejler til toppost i fagforbund

hkdk
Martin Rasmussen og Anja C. Jensen. Foto: HK/pressefoto
Både Martin Rasmussen og Anja C. Jensen rækker ud efter formandsposten i HK Danmark.

De to kandidater, der bejler til den øverste formandspost i fagforbundet HK Danmark, har særlig interesse for arbejdsmiljøområdet.

Både næstforbudsformand i HK Danmark, Martin Rasmussen, og næstformand i HK/Privat, Anja C. Jensen, er således begge arbejdsmiljøansvarlige i hvert deres hjørne i forbundet. 

Martin Rasmussen lægger da heller skjul på, at sikkerhed og sundhed for medlemmerne vil vedblive med at være et vigtigt område for ham, hvis han bliver valgt.

- Jeg vil først og fremmest tage arbejdsmiljø og beskæftigelse med mig som formand for HK. Jeg tror, det er det, der fylder mest for vores medlemmer lige nu.

- Corona har skabt en usikker fremtid for os alle, derfor fortjener medlemmerne en fagforening, der har de gode løsninger på klima, vækst, beskæftigelse og ikke mindst et godt og sikkert arbejdsmiljø, så vi kan holde til de mange år på arbejdsmarkedet, skriver Martin Rasmussen på Facebook.

Frontkæmpere mod stress

Også Anja C. Jensen vil som formand for HK bekæmpe dårligt arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne.

- (..) Og vi skal være frontkæmpere i folkebevægelsen mod stress. Effektivitet og bundlinje har ikke gavn af pres, tryk og modbydelige nedskæringer uden øje for menneskene på arbejdspladsen. Investeringer i arbejdsmiljø giver trivsel, arbejdsglæde – og fremgang - også økonomisk, skriver hun i et facebookopslag.

HK Danmark skal vælge ny formand ved forbundskongressen næste år. Den nye formand kommer til at afløse Kim Simonsen, der har siddet på posten siden 2008.

HK er med cirka 230.000 medlemmer det næststørste forbund efter 3F under Fagbevægelsens Hovedorganisation.

GDPR