Efter dårlig start for ny arbejdsmiljøpulje: Nu udvides ansøgerfeltet

20220121-233251-L-1920x1280we
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) tager konsekvensen af sløv start for ny arbejdsmiljøpulje. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Beskæftigelsesministeren udvider kredsen af virksomheder, der kan søge tilskud fra ny arbejdsmiljøpulje. Det sker efter en yderst sløv start for puljen.

Landets mindre virksomheder har hele sidste år haft mulighed for at få penge fra staten til at forbedre arbejdsmiljøet. Men kun en tredjedel af omkring 100 millioner kroner, der kunne søges i 2021, er blevet afsat.

Derfor tager beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) nu konsekvensen af den sløve start for den nye arbejdsmiljøpulje.

LÆS OGSÅ: Tre virksomheder: Derfor er statslig arbejdsmiljøhjælp guld værd for os

Tidligere var det kun private virksomheder med op til 50 ansatte, der kunne få tilskud til projekter, der forebygger fysisk og psykisk nedslidning og arbejdsulykker.

Men fra medio april 2022 kan også private virksomheder med 51-100 ansatte søge midler fra puljen, og det samme kan offentlige arbejdspladser med op til 50 ansatte.

Det fremgår af et brev, som beskæftigelsesministeren har sendt til Folketingets beskæftigelsesudvalg.

”For at få brugt flere af de midler, der er afsat til puljen, foretages en udvidelse af ansøgerkredsen og en udvidelse af, hvilke indsatsområder der kan gives tilskud til. Seniorpensionsforligskredsen har tilsluttet sig ændringerne,” skriver Peter Hummelgaard i brevet.

LÆS OGSÅ: Debat: Staten betaler, så hvorfor vil virksomhederne ikke have bedre vilkår for medarbejderne?

Arbejdsmedicinere bliver omfattet

Arbejdsmiljøpuljen udmøntes med omkring 100 millioner kroner årligt fra 2021 til og med 2023. Pengene er hentet fra en pulje i aftalen om seniorpension fra 2019, som et bredt flertal af partier på Christiansborg har tilsluttet sig.

Konkret kan virksomheder få tilskud til op til 80 procent af udgifterne til arbejdsmiljøindsatser.

Beskæftigelsesministeren udvider også indsatsområderne, der kan søges tilskud til. Det betyder, at man fra april også kan få hjælp til at forebygge høreskadede støj, støv og kemiske påvirkninger.

Samtidig bliver det også muligt at få tilskud til rådgivning fra arbejdsmedicinske klinikker. Indtil nu har tilskudsordningen kun dækket rådgivning fra autoriserede arbejdsmiljørådgivere.

GDPR