Arbejdsmiljørådet får ny formand: "Jeg er indiskutabelt blevet en arbejdsmiljønørd"

louise_h__st_ny
Louise Høst har læst statskundskab på Københavns Universitet og senest arbejdet som direktør i Metroselskabet.
Louise Høst er fra årsskiftet blevet udnævnt til at være formand for Arbejdsmiljørådet, der er bindeled mellem arbejdsmarkedets parter og rådgiver beskæftigelsesministeren i aktuelle spørgsmål.

Det er Louise Høst, der bliver den næste formand for Arbejdsmiljørådet, når Christina Langes formandsperiode udløber ved årsskiftet. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse. 

I de seneste ni år har hun været direktør for Metroselskabet og Hovedstadens Letbane. Men fra 6. december tiltræder hun stillingen som administrerende direktør i Fjernvarme Fyn, som hun varetager samtidig med sit nye formandsskab. 

Den nye formand er udpeget af beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), der især har lagt vægt på hendes store indsigt i, hvordan arbejdsmiljøet på det danske arbejdsmarked fungerer. 

"Louise Høst har en dyb indsigt i, hvordan det danske arbejdsmarked fungerer. Med hendes faglige og personlige kompetencer er hun i høj grad kvalificeret til posten, og jeg glæder mig til samarbejdet," siger beskæftigelsesministeren i pressemeddelelsen. 

Selv kalder Louise Høst sig da også for en "arbejdsmiljønørd". 

"Jeg er indiskutabelt blevet en arbejdsmiljønørd igennem mine år i Metroselskabet & Hovedstadens Letbane, og noget af det, jeg er allermest stolt af, er, at vi lykkedes med en fuldstændig transformation af sikkerhedskulturen, så vi fik nedbragt ulykkesfrekvensen markant. Jeg glæder mig til at arbejde for at løfte arbejdsmiljøet for alle sammen med arbejdsmarkedets parter," skriver Louise Høst selv om udnævnelsen i et opslag på LinkedIn. 

Arbejdsmiljørådet er et rådgivende organ med repræsentanter fra både arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer. Udover at være bindeled mellem arbejdsmarkedets parter på arbejdsmiljøområdet, rådgiver de også beskæftigelsesministeren i aktuelle spørgsmål.

Rådet består af i alt 20 medlemmer, der udpeges af beskæftigelsesministeren for en periode på fire år.

GDPR