Dårligt arbejdsmiljø hos smitteopsporingen: - Den slags burde ikke kunne finde sted

20200310-194134-L-1920x1280we__1_
Smitteopsporingen har blandt andet haft til huse i Jonstruplejren i Ballerup. (Arkivfoto) Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Tidligere og nuværende ansatte fortæller om et horribelt arbejdsmiljø hos smitteopsporingen under Styrelsen for Patientsikkerhed.

Den er helt gal med arbejdsmiljøet hos smitteopsporingen under Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det skriver Ekstra Bladet, der har talt med tidligere og nuværende ansatte, der fortæller om et arbejdsmiljø, der har gjort dem syge.

Avisen er også kommet i besiddelse af en intern arbejdspladsvurdering (APV), som bekræfter de dårlige arbejdsforhold hos smitteopsporingen.

Henrik Gliese, der er ekspert i arbejdsmiljø og direktør hos Arbejdsmiljøeksperten, siger til Ekstra Bladet, at besvarelserne i APV'en bærer præg af, at "inkompentence og samarbejdsproblemer med mange daglige konflikter."

Det er vikarer ansat gennem vikarbureauet Moment, der sidder ved telefonerne i smitteopsporingen. Og selvom det er vikarbureauet Moment, der ansætter dem, så er det Styrelsen for Patientsikkerhed, der har ansvaret for medarbejderne.

Nogle vikarer har fået rollen som 'team-ansvarlig' og leder dermed andre vikarer. Og det er lige netop den struktur, der får kritik af både kilder og i APV'en, skriver Ekstra Bladet.

Hos fagforeningen HK, der repræsenterer vikarerne, har man fået mange henvendelser fra nuværende og tidligere medarbejdere under smitteopsporingen, der fortæller om de dårlige arbejdsforhold. 

"Den slags burde ikke kunne finde sted på nogen statslig arbejdsplads. Og det gør ikke sagen spor bedre, at medarbejderne formelt set er vikarer, som staten køber ind via et privat vikarbureau," skriver Dennis Alex Jørgensen, formand for HK Stat Hovedstaden, i en mail til Ekstra Bladet.

Avisen har talt med vicedirektør i Styrelsen for Patientsikkerhed Birgitte Drewes om ledelsesstrukturen. Hun siger til avisen, at de team-ansvarlige har fået en ny rolle per 1. september. Samtidig understreger hun, at man har valgt den ledelsesstruktur, man finder hensigtsmæssig.

GDPR