Hanne blev skældt ud af chefen og fik hjertesvigt: Nu har hun fået oprejsning

20191206-104239-3-1920x1280we
Chefens vredesudbrud i telefonen gav en i dag 52-årig kvinde stressudløst hjertesvigt. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Hanne Kahr Sørensen fik stressudløst hjertesvigt efter at være blevet overfuset af sin chef. Nu er hjertesvigtet blevet anerkendt som en arbejdsskade.

Et telefonopkald fra chefen blev skæbnesvangert for Hanne Kahr Sørensen.

Chefens vredesudbrud i telefonen gav nemlig den 52-årige kvinde stressudløst hjertesvigt. Nu har hun fået rettens ord for, at den voldsomme hændelse var en arbejdsskade.

Det skriver Avisen Danmark.

Episoden skete i 2017, da Hanne Kahr Sørensen arbejdede i kundeservice i en privat virksomhed. Under opkaldet med chefen mærkede hun et smæld i brystet, hvorefter hun mistede bevidstheden. Først da hun vågnede på sygehuset, var hun klar over, hvor galt det stod til.

Hvad chefen sagde til Hanne Kahr Sørensen, ønsker hun ikke at komme ind på, men at det var en voldsom oplevelse, er der ingen tvivl om.

Chefens vredesudbrud skete angiveligt i forbindelse med, at Hanne Kahr Sørensen som arbejdsmiljørepræsentant hjalp en kollega med at sidde bedre på en kontorstol.

Efter et langt tovtrækkeri mellem Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) og forsikringsselskabet i fire år er hændelsen nu anerkendt som en arbejdsskade. Derfor vil hun på et tidspunkt kunne søge erstatning for varige mén.

I fagforeningen HK, der har ført sagen for Hanne Kahr Sørensen, mener man, at det lange juridiske efterspil understreger, at det er svært at få anerkendt psykiske arbejdsskader.

- Det her er et grotesk eksempel på, hvor ødelæggende dårligt psykisk arbejdsmiljø kan være. Det hører simpelthen ingen steder hjemme, at en medarbejder bliver behandlet så skidt, at det ender med hjertesvigt. Der er intet som helst, der antyder, at Hanne ikke i forvejen var sund og rask, så jeg forstår slet ikke, at det skulle tage så ulideligt lang tid at få det anerkendt som en arbejdsskade, siger Mads Samsing, næstformand i HK Danmark.

Hanne Kahr Sørensen blev efter episoden sygemeldt. I dag er hun fortsat udfordret af oplevelsen. Bliver der talt grimt til hende, har hun let ved at græde, fortæller hun.

- Det er noget, jeg arbejder meget med at håndtere, men det handler jo om, at jeg er så ødelagt, som jeg er, siger hun blandt andet til Avisen Danmark.

 

GDPR