Arbejdstilsynet giver strakspåbud efter drab

20230722-144211-L-1920x1280we
Tre ansatte på Psykiatrisk Center Glostrup blev overfaldet med en kniv, hvoraf en efterfølgende døde af kvæstelserne. En 41-årig psykisk syg mand er anholdt. Foto: Psykiatrisk Center Glostrup
Retspsykiatrisk Ambulatorium i Brøndby skal sørge for, at de ansatte kan gå på arbejde i sikkerhed, lyder det i et strakspåbud fra Arbejdstilsynet.

Arbejdstilsynet har givet et strakspåbud til det psykiatriske bosted, hvor der den 21. juli blev dræbt en medarbejder, efter at en psykisk syg mand overfaldt tre medarbejdere. 

Få dage efter overfaldet ved Psykiatrisk Center Glostrup kom Arbejdstilsynet på besøg for at undersøge arbejdspladsens håndtering af sikkerheden. Og det besøg har nu fået tilsynet til at give et strakspåbud, der betyder, at arbejdspladsen skal efterkomme påbuddet med det samme. 

"Virksomheden påbydes at sikre, at arbejdet med højrisikopatienter i Retspsykiatrisk Ambulatorium på arbejdsstedet Brøndbyøstervej 160 planlægges, tilrettelægges og udføres, så risikoen for vold i arbejdet er effektivt forebygget," står der i påbuddet fra Arbejdstilsynet, skriver fagbladet FOA.

I påbuddet hæfter Arbejdstilsynet sig ved, at der på gerningstidspunktet var fri adgang udefra til foyeren, og tilsynet konkluderer, at det gjorde det muligt for den 41-årige at angribe de tre medarbejdere. 

GDPR