Arbejdstilsynet mistænker lovbrud hos Dansk Folkeparti

20220322-140930-L-1600x1066we
Morten Messerschmidt har været formand for Dansk Folkeparti siden slutningen af januar. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Ansatte oplever højlydt udskældning og overfusninger på gangene, står der i rapport fra Arbejdstilsynet.

Arbejdsmiljøet hos Dansk Folkeparti på Christiansborg er så dårligt, at Arbejdstilsynet mener, det er muligt brud på loven.

Det skriver DR, som har fået aktindsigt i en rapport, som Arbejdstilsynet har lavet efter et tilsynsbesøg hos DF på Christiansborg den 30. marts.

- Der er ansatte, der oplever, at der foregår krænkende handlinger i form af blandt andet højlydt udskældning og overfusninger på gangene, står der ifølge DR blandt andet i rapporten.

- Nogle oplever, at det vil være svært at sige fra, hvis man bliver udsat for krænkende handlinger, særligt hvis handlingerne kommer fra nogle med en højere status i partiet.

LÆS OGSÅ: DF-udbryder forlader partiet på grund af dårligt arbejdsmiljø: "Det er jo voksenmobning"

Det fremgår af rapporten, at Arbejdstilsynet har talt med flere medarbejdere, som har fortalt om hverdagen i partiet.

I slutningen af januar vandt Morten Messerschmidt (DF) et kampvalg om at blive partiets nye formand, efter at tidligere formand Kristian Thulesen Dahl trak sig fra posten.

Efterfølgende har seks partimedlemmer meldt sig ud af partiet i protest mod Morten Messerschmidts ledelsesstil og et dårligt arbejdsmiljø.

/ritzau/

GDPR