Arbejdstilsynet åbner 8. juni: 'En fremragende nyhed'

20070118-154549-4-1920x1280we
Alle tilsynsførende i Arbejdstilsynet sendes i arbejde fra den 8. juni. Foto: Jeppe Michael Jensen/Ritzau Scanpix
TEMA: Corona i Danmark
Arbejdstilsynet sender alle tilsynsførende tilbage i arbejde efter mere end to måneders delvis nedlukning.

Efter at have været delvist nedlukket i mere end to måneder er Arbejdstilsynet klar til at genåbne og sende alle tilsynsførende i arbejde.

Det meddeler beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i et brev til Folketingets beskæftigelsesudvalg.

Genåbningen finder sted fra den 8. juni, hvor tilsynsindsatsen vender tilbage til normalen.

Det betyder, at Arbejdstilsynet igen vil fokusere på eksempelvis psykisk arbejdsmiljø, ergonomi og kemi, når de er på besøg på virksomhederne. De almindelige tilsyn suppleres af tilsyn med fokus på forebyggelse af coronasmitte.

Sundheds- og plejesektoren vil kun få tilsyn med forebyggelse af ulykker og coronasmitte.

Udmeldingen glæder Morten Skov Christiansen, næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), der kalder udmeldingen for ”en fremragende nyhed”.

Forbundssekretær i FOA, Jens Nielsen, kalder det ”en god start”, men også, at han forventer, at Arbejdstilsynet snart begynder at føre almindelige tilsyn i sundheds- og plejesektoren igen.

Arbejdstilsynets tilsynsindsats har siden den delvise nedlukning af Danmark i marts og frem til 14. april været begrænset til tilsyn med alvorlige ulykker og klager. Siden den 14. april har Arbejdstilsynet åbnet gradvist op med tilsyn med fokus på ulykker og coronasmitte i udvalgte brancher.

Sådan genåbner Arbejdstilsynet den 8. juni

Disse tilsynsindsatser genåbner Arbejdstilsynet fra den 8. juni:

  • Tilsynsindsatsen udvides grundtilsyn, hvor der ses på væsentlige arbejdsmiljøproblemer som eksempelvis kemi, ergonomi og psykisk arbejdsmiljø. Det almindelige tilsyns - eller grundtilsyn - supplereres af tilsyn med forebyggelse af coronasmitte.
  • Det helhedsorienterede tilsyn (HOT) i bygge- og anlægsbranchen genåbner. Supplereres af tilsyn med forebyggelse af coronasmitte.
  • Tilsynsindsatsen gennemføres i alle såkaldte åbne brancher, herunder offshore, dog undtaget sundheds- og plejesektoren. Det vil sige, at hospitaler, hjemmepleje og plejehjem fortsat ikke vil få almindelige tilsyn.
  • I Sundheds- og plejesektoren gennemføres målrettede tilsyn med fokus på forebyggelse af ulykker og coronasmitte. Derudover vil der føres tilsyn ved alvorlige ulykker og klager.

Kilde: Arbejdstilsynet

 

GDPR