Arbejdstilsynets direktør:
Arbejdsgivere bærer et stort ansvar i kampen mod seksuel chikane

Sk__rmbillede_2020-11-20_kl._11.20.52
- Det er vigtigt, at man som arbejdsgiver er tydelig omkring, at seksuel chikane ikke er acceptabelt, siger Arbejdstilsynets direktør Sine Frederiksen. Foto: Joachim Rode
19. nov. 2020 23.00
Ny bekendtgørelse kan være et vigtigt værktøj i kampen imod sexisme og seksuel chikane på danske arbejdspladser, lyder det fra Arbejdstilsynets direktør Sine Frederiksen. Arbejdsgivere bør løfte ansvaret, mener hun.

Skal man en sexistisk kultur på danske arbejdspladser til livs, er det vigtigt, at arbejdsgivere gør sit til at skabe en åbenhed om emnet.

Sådan lyder det fra Arbejdstilsynets direktør, Sine Frederiksen, der har fulgt den nye danske metoo-debat på nærmeste hold.

- Det er en meget vigtigt og relevant debat. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at sexisme, seksuel chikane og krænkende handlinger er uacceptabelt på det danske arbejdsmarked.

- Det er vigtigt, at man som arbejdsgiver er tydelig omkring, at det ikke er acceptabelt. Det er også vigtigt, at man som arbejdsgiver understøtter en kultur, hvor det ikke finder sted, og hvor man løbende får drøftet, hvad det er for en adfærd, der er acceptabel på den enkelte arbejdsplads, siger Sine Frederiksen, da A4 Arbejdsmiljø møder hende på hendes kontor i Landskronagade i København.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden, tendenser, analyser og indblik i sager om arbejdsmiljø på danske arbejdspladser

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Arbejdsmiljø
Allerede abonnent?

Glemt kodeord