Et lys i mørket:
Coronakrisen har forbedret socialpædagogers arbejdsmiljø

20200425-162247-A-1920x1281we
I Sydjylland oplever man, at coronakrisen, særligt på voksenhandicapområdet, har haft positiv indvirkning på arbejdsmiljøet. (Arkivfoto) Foto: Sarah Christine Nørgaard/BT/Ritzau Scanpix
20. okt. 2020 06.00
Coronakrisen har givet socialpædagoger mindre dokumentationsarbejde, færre udefrakommende forstyrrelser og mere tid til kerneopgaven. Og i flere kredse oplever man et forbedret arbejdsmiljø. Formand for Socialpædagogernes Landsforbund håber, det kan være en øjenåbner.

Man kunne måske forvente, at coronakrisen med dertilhørende frustrationer og forandringer ville have en negativ indvirkning på arbejdsmiljøet rundt omkring på de danske arbejdspladser.

Men for mange socialpædagoger har corona betydet bedre arbejdsmiljø, viser undersøgelser foretaget af de enkelte kredse under Socialpædagogernes Landsforbund samt tilbagemeldinger fra forbundets medlemmer.

En del af vores medlemmer siger, at corona faktisk har påvirket arbejdsmiljøet i en positiv retning, fordi der har været mere ro på
Formand for Socialpædagogerne, Kreds Sydjylland, Finn Harald Rasmussen

Det mærker de blandt andet i Socialpædagogerne Sydjylland.

- En del af vores medlemmer siger, at corona faktisk har påvirket arbejdsmiljøet i en positiv retning, fordi der har været mere ro på. Der har ikke været en masse udefrakommende forstyrrelser, så man har kunnet koncentrere sig om sit arbejde. Og der har været en større tillid til det faglige - en tillid til, at man har kunnet finde løsningerne, siger formand for Kreds Sydjylland, Finn Harald Rasmussen og fortsætter:

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden, tendenser, analyser og indblik i sager om arbejdsmiljø på danske arbejdspladser

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Arbejdsmiljø
Allerede abonnent?

Glemt kodeord