Offentlige kontorfolk anmelder corona-arbejdsskader i stor stil

20181123-153646-4-1920x1281we
Kontormedarbejdere i kommuner, regioner og staten er flittige til at anmelde covid-19-sygdom som en arbejdsskade (genrefoto). Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix
TEMA: Corona i Danmark
Administrative medarbejdere i den offentlige sektor er flittige til at anmelde corona-arbejdsskader, viser opgørelse. Af alle navngivne brancher i opgørelsen overgår kun brancher som hospitaler og plejehjem arbejdspladser med mange kontormedarbejdere.

Kontormedarbejdere i kommuner, regioner og staten er flittige til at anmelde covid-19-sygdom som en arbejdsskade.

Det viser en ny opgørelse fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES).

Mens særligt corona-udsatte brancher som ’hospitaler’ og ’plejehjem’ indtager første- og andenpladsen på listen over brancher, hvor covid-19 er anmeldt flest gange som en arbejdsskade, kommer branchen ’generelle offentlige tjenester’ ind på en tredjeplads over navngivne brancher i opgørelsen.

LÆS OGSÅ: Trods gode chancer for anerkendelse: Corona-arbejdsskadesager afvises

Branchen dækker over administrative arbejdspladser i ministerier, styrelser, regioner og kommuner.

Siden AES lavede covid-19 opgørelsen i foråret, har myndigheden registreret 111 anmeldte arbejdsskader fra branchen. Hospitaler og plejehjem topper listen med henholdsvis 677 og 285 anmeldte sager.

Artiklen fortsætter under grafikken

Samlet set er der anmeldt 2.138 corona-arbejdsskader, hvoraf mere end halvdelen kommer fra arbejdspladser på social- og sundhedsområdet.

De anmeldte sager tæller både sager, hvor tilskadekomne har haft covid-19, men også sager, hvor anmelderen ikke nødvendigvis har haft virussen.

Eksempelvis tæller sager om eksem og hudlidelser efter brug værnemidler og psykiske lidelser udløst af coronasituationen med i opgørelsen.

Langt de fleste sager, hvor skadelidte har haft coronavirus, anerkendes.  Det samme gælder sager om hudlidelser og forgiftning, mens alle sager om psykiske lidelser afvises.

GDPR