Arbejdsmiljøfolk i EU: Vigtigt at virksomheder har fokus på medarbejdere med senfølger

20210727-125057-1-6000x4000ma
Det er centralt for virksomheder at tilrettelægge et arbejdsmiljø, der tager hensyn til medarbejdere med senfølger efter covid-19 sygdom, fremgår det af debatoplæg. Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Det er centralt for virksomheder at tilrettelægge et arbejdsmiljø, der tager hensyn til medarbejdere med senfølger efter covid-19 sygdom. Det fremgår af det debatoplæg fra Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur.

For medarbejdere, der døjer med hovedpine, muskelspændinger og andre senfølger efter en covid-19-sygdom, kan det at være i arbejde på fuld tid være en anstrengelse.

Derfor har Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur lavet et debatoplæg på baggrund af forskning, der adresserer vigtigheden i,  at virksomheder har vedvarende fokus på, hvilke udfordringer i arbejdsmiljøet disse medarbejdere oplever.

LÆS OGSÅ: AES har tildelt godtgørelser for 25 millioner kroner i corona-arbejdsskadesager

I debatoplægget kommer forskerne ind på, hvilke policy-løsninger og skånehensyn virksomhederne bør iværksætte for ansatte med senfølger.

I teksten bliver det også fremhævet, hvor nødvendigt det er at håndtere senfølge-problematikker på arbejdspladsen for at sikre sig ved potentielle pandemier i fremtiden.

Læs debatoplægget her.

Forståelse fra ledelsen er vigtig

Medarbejdere med senfølger er da også noget, man allerede har taget hånd om på det danske arbejdsmarked.

BFA Velfærd og Offentlig Administration har tidligere bragt et interview med social- og sundhedsassistent Anette Piepgrass, der længe døjede med senfølger efter at være blevet smittet med corona i maj 2020.

Hun vendte langsomt tilbage til sit arbejde i ældreplejen i Københavns Kommune, og i november samme år var hun tilbage på fuld tid.

Anette Piepgrass' arbejdsgiver mødte stor forståelse for hendes situation, og det sikrede hende en tryg tilbagevenden til arbejdsmarkedet, fortæller hun.

"Det har givet mig ro og sikkerhed, at jeg til hver en tid har kunnet sige, at jeg er nødt til at gå hjem for i dag, eller at jeg ikke kan udføre en opgave, " udtalte sosu-assistenten til BFA Velfærd og Offentlig Administration.

GDPR