På to hjul:
Lars fra Arbejdstilsynet cykler sig til et bedre arbejdsmiljø: "Man får tømt hjernen"

Lars_billede
Lars Flindt Pedersen deltager i kampagnen 'Vi Cykler Til Arbejde', selvom han i forvejen cykler til daglig. Det giver sammenhold at være med, og det styrker arbejdsmiljøet, siger han. Foto: Sigrid Friis Neergaard
2. maj 2019 15.03
Sommeren er på vej, og det markerer Cyklistforbundet ved at skyde cykelsæsonen i gang med sin årlige cykelkampagne. Arbejdstilsynet cykler med, og det fremmer arbejdsmiljøet for medarbejderne i tilsynsmyndigheden, fortæller medarbejder.

Cyklistforbundet har siden 1997 afholdt kampagnen 'Vi Cykler til Arbejde', hvor det arbejdende folk springer op på jernhesten og cykler til og fra arbejde. Traditionen bliver videreført igen i år.

Formålet med kampagnen, der startede 1. maj og kører måneden ud, er at promovere sundere transport til pendlerne, som samtidig gavner miljøet og trafikken. Men noget tyder også på, at det kan have en positiv effekt på arbejdsmiljøet.

Sådan lyder det fra professor ved det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, Lars L. Andersen.

- Hovedet, kroppen og det sociale hænger sammen. Når vi taler sammen på arbejdet om eksempelvis cykling til arbejde, kan det påvirke det sociale sammenhold, som igen kan påvirke humøret og muligvis have positiv indflydelse på fysiske problemer med ryggen, nakken osv., siger Lars L. Andersen til A4 Arbejdsmiljø.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden, tendenser, analyser og indblik i sager om arbejdsmiljø på danske arbejdspladser

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Arbejdsmiljø
Allerede abonnent?

Glemt kodeord