Danish Crown-ansat med corona: Ledelsen har fejlet

20200729-130559-L-1920x1280we
Ansat på Danish Crown-slagteriet i Ringsted er utilfreds med ledelsens håndtering af coronasituationen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
TEMA: Corona i Danmark
Ansat på Danish Crown-slagteriet i Ringsted er utilfreds med ledelsens håndtering af coronasituationen.

Den 53-årige slagteriarbejder og talsmand for kollegerne, Peter Wagner, mener, at ledelsen på Danish Crown-slagteriet har fejlet efter udbrud med coronavirus.

Det siger han til Politiken.

Peter Wagner er selv en af de mange slagteriarbejdere, der er blevet smittet. Han er nu i isolation i sit hjem.

- Som jeg ser på det, har slagteriet fejlet. Nu er der kommet temperaturmålere ved indgangsporten. Hvis man fra start havde sørget for, at ingen med feber kom ind, kunne vi måske have stoppet smitten. Det er lidt det samme som at etablere et lyskryds i et farligt T-kryds, efter at to allerede er blevet skadet, siger Peter Wagner.

Han fortæller, at medarbejderne har været bekymrede over, at de har gået op og ned ad hinanden i et fugtigt lokale uden mundbind.

Fredag er 120 er slagteriets 800 medarbejdere smittet med coronavirus. En virus, der brød ud blandt slagteriets polske medarbejdere.

Danish Crown har efter smitteudbruddet i Ringsted iværksat en omfattende undersøgelse af koncernens øvrige slagterier i Danmark, skriver Fagbladet 3F.

- Det er korrekt, at vi har sat gang i et større arbejde med at få et overblik over alle vores virksomheder i Danmark, så vi kan reagere endnu hurtigere, hvis der udbryder smitte på en af vores andre fabrikker, forklarer Jens Hansen, pressechef hos Danish Crown, til Fagbladet 3F.

Til Politiken afviser Jens Hansen kritikken fra Peter Wagner og siger, at Danish Crown i fire måneder har været opmærksom på potentiel smittespredning, men at slagteriet står i en anden situation nu, der kræver handling.

Ud over slagteriet i Ringsted, har Danish Crown slagterier og virksomheder i Horsens, Sæby, Herning, Aalborg, Sønderborg, Esbjerg, Holsted, Rønne og Skærbæk.

GDPR