Dansk Metal: Corona understreger vigtigheden af et godt arbejdsmiljø

Peter_Poulsen
Peter Poulsen, forbundssekretær og ansvarlig for arbejdsmiljø, Dansk Metal Foto: Dansk Metal
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].
Det er vigtigt, at fokus på arbejdsmiljøet fortsætter efter coronakrisen, mener Dansk Metal.

ET ORDENTLIGT ARBEJDSMILJØ, både fysisk og psykisk, er afgørende for en god arbejdsplads. Lige nu endnu mere end nogensinde før. Coronakrisen har sat fokus på arbejdsmiljøet, og den har samtidig medført helt nye udfordringer for arbejdsmiljøet på alle arbejdspladser.

LÆS OGSÅ: Ansat i chok over Arbejdstilsynet: 'De tager det jo ikke alvorligt!'

Virksomheder er tvunget til at gøre en masse for arbejdsmiljøet for at sikre, at deres medarbejdere kan gå trygge på arbejde uden at blive smittet af corona. Det betyder sprit på alle arbejdspladser, muligheder for at arbejde med mindst to meters afstand, værnemidler til visse erhverv og meget mere.

Det er min forhåbning, at fokusset på arbejdsmiljøet i fremtiden, også efter corona, vil fortsætte. Det er vigtigt for medarbejdernes fysiske og psykiske trivsel. Og jo bedre medarbejderne har det, desto bedre går det også for virksomhederne
Peter Poulsen, forbundssekretær og ansvarlig for arbejdsmiljø, Dansk Metal

Rigtig mange virksomheder har taget gode tiltag. I flere af de virksomheder i industrien, som hele tiden har holdt hjulene i gang under krisen, har man fx indført skiftehold, så man ikke er for mange på arbejde samtidig.

Eller på bilværksteder sørger man fx for, at der ikke kommer kunder ind på værkstedet, nøgler sprittes af ved aflevering, og i indskrivningen holdes der god afstand til kunderne. Det er virkelig godt gået af virksomhederne og ikke mindst af medarbejderne, som viser stor fleksibilitet i disse usikre tider.

SAMTIDIG ER DER UDFORDRINGER, som løbende skal løses. En af dem er vandrende arbejdstagere og smitterisiko. Her er det fra regeringens side blevet meldt ud, at det er arbejdsgivernes ansvar at have styr på smitterisiko ift. udenlandsk arbejdskraft. Det betyder, at virksomheder kan sanktioneres af myndighederne, hvis de ikke lever op til deres ansvar overfor deres medarbejdere.

LÆS OGSÅ: Togføreren Vagn må ikke bære mundbind for DSB: 'Jeg er meget utryg'

Det mener vi i Dansk Metal er rigtig godt. Det er vigtigt, at virksomhederne tager deres ansvar overfor medarbejderne alvorligt. Derudover er Dansk Metal tilfredse med, at der er nedsat en taskforce med arbejdsmarkedets parter om, hvordan vi løbende kan tage initiativer til indsatser ift. arbejdsmiljø og corona i takt med, at samfundet åbner mere og mere.

CORONAKRISEN HAR GJORT, at der er kommet mere fokus på et godt arbejdsmiljø end nogensinde før, men før krisen har man det sidste år også fokuseret mere på arbejdsmiljøet.

På finansloven for 2020 blev der sat flere midler af til Arbejdstilsynet, som ellers er blevet beskåret i flere år, og på OK20 fik arbejdsmiljørepræsentanterne bedre muligheder for uddannelse. Det er rigtig gode tiltag, og vi håber og forventer, at Arbejdstilsynet er rustet til de nye udfordringer.

LÆS OGSÅ: Økonomisk vismand: En fyreseddel rammer dig dobbelt i en krise

Det er min forhåbning, at fokusset på arbejdsmiljøet i fremtiden, også efter corona, vil fortsætte. Det er vigtigt for medarbejdernes fysiske og psykiske trivsel. Og jo bedre medarbejderne har det, desto bedre går det også for virksomhederne.

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].
GDPR