DFDS indfører krav om ansigtsmasker for serviceansatte

20200625-153354-L-1920x1280we
DFDS indfører krav om ansigtsmasker for serviceansatte på rederiets passagerskibe. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/arkiv
Nogle ansatte hos DFDS skal have maske på. Passagerer opfordres til mundbind, når de går til og fra skibene.

DFDS indfører krav om ansigtsmasker for serviceansatte på rederiets passagerskibe.

Det gælder på skibene Crown Seaways og Pearl Seaways. De sejler på ruterne Frederikshavn - Oslo og København - Oslo.

Kravet gælder for det personale, som kan komme i kontakt med passagererne - herunder rengørings- og barpersonale og dem, der servicerer i restauranterne.

De medarbejdere, som kan stå bag plexiglas, skal ikke bære ansigtsmaske.

Samtidigt anbefaler rederiet sine passagerer at bære ansigtsmasker, når de går om bord på skibet eller forlader det.

- Nogle gange når man går på eller af skibet, kan det være svært at holde afstand. Derfor anbefaler vi, at man tager maske på.

- Men der er mange områder på skibet, hvor der er masser af plads. Der kan man sidde for sig selv, siger Kasper Moos, direktør for DFDS' passagerforretning.

Tiltagene er de seneste blandt en række, DFDS har taget for at undgå smitte.

De øvrige omfatter ekstra rengøring, desinficering af berøringsflader, lukning af diskoteker og servering ved bar og krav om handsker ved buffeten.

DFDS følger myndighedernes anbefalinger og er klar til at lave yderligere tiltag, hvis det kræves.

- Vi ser den nuværende situation som værende early days, og vi forventer, at passagerens brug af masker vil være støt stigende fremadrettet, siger Kasper Moos.

Besætningsmedlemmer på rederiets øvrige passagerruter vil ligeledes bære ansigtsmasker i servicefunktioner, hvor man ikke i forvejen er beskyttet af plexiglasskærme eller visirer.

Påbuddet om ansigtsmasker kommer som følge af sagen om coronasmitte blandt besætningsmedlemmer og passagerer på en passagerrute i Norge på skibet "Roald Amundsen".

Ifølge Folkehelseinstituttet, Det Norske Institut for Folkesundhed, er 37 besætningsmedlemmer og 16 passagerer blevet testet positiv for coronavirus. Det skete efter to sejladser mellem d. 17. og 31. juli.

/ritzau/

GDPR