Direktør for Arbejdstilsynet bliver ny departementschef

soeren-kryhlmand1-medium_32
Søren Kryhlmand tiltræder snarest som ny departementschef i Beskæftigelsesministeriet. Foto: Pressefoto/Arbejdstilsynet
Søren Kryhlmand er udnævnt som ny departementschef i Beskæftigelsesministeriet. Han kommer fra en stilling som direktør i Arbejdstilsynet og har bred erfaring fra centraladministrationen.

Efter knap tre år i spidsen for Arbejdstilsynet skifter Søren Kryhlmand titlen som direktør ud med titlen som departementschef i Beskæftigelsesministeriet.

Dermed vender den 41-årige cand.scient.pol-uddannede Søren Kryhlmand tilbage til det ministerium, hvor han gjorde karriere fra 2008 og frem til 2017 som afdelingschef for flere afdelinger samt kontorchef.

LÆS OGSÅ: Stort interview med Søren Kryhlmand: Arbejdstilsynet opruster

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) glæder sig selvsagt til samarbejdet.

- Beskæftigelsesministeriet får med Søren Kryhlmand som departementschef en erfaren og engageret topleder med indgående kendskab til ministeriets faglige områder. Søren Kryhlmand har stor faglig indsigt, et veludviklet politisk gehør og erfaring med bl.a. driftsstyring og implementering. Jeg er derfor sikker på, at Søren Kryhlmand både vil kunne understøtte realiseringen af regeringens ambitioner for beskæftigelsesområdet og den fortsatte udvikling af Beskæftigelsesministeriets koncern med fokus på sikker drift. Jeg glæder mig meget til samarbejdet, siger ministeren i en pressemedddelelse.

Ministersekretær for konservativ minister

Inden han kom til Beskæftigelsesministeriet, var Søren Kryhlmand i knap 3,5 år ansat i Økonomi- og Erhvervsministeriet, først som fuldmægtig og siden som ministersekretær for den konservative erhvervs- og økonomiminister Bendt Bendtsen. Kryhlmand forlod Erhvervs- og Økonomiministeriet til fordel for Beskæftigelsesministeriet i kølvandet på Bendtsens afgang som minister i september 2008.

- Jeg ser meget frem til at vende tilbage til Beskæftigelsesministeriets departement, som jeg kender som en god arbejdsplads med dygtige medarbejdere og mange vigtige opgaver. Jeg går ydmygt til opgaven, og jeg glæder mig til, sammen med ministeriets medarbejdere, at betjene beskæftigelsesministeren på bedste vis i arbejdet med at gennemføre regeringens politik, siger Søren Kryhlmand.

Søren Kryhlmand tiltræder jobbet hurtigst muligt og afløser Jakob Jensen, der tiltræder stillingen som adm. direktør for Dansk Boldspil-Union.

Inden han i april 2017 blev udpeget som direktør for Arbejdstilsynet, var Søren Kryhlmand afdelingschef for Koncerncenteret i Beskæftigelsesministeriets departement. Og inden da havde han ansvaret for arbejdsmiljø- og arbejdsskadeområdet, både som afdelingschef og kontorchef, ligesom han har været afdelingschef for arbejdsret, jura og det internationale område.

Arbejdstilsynets vicedirektør Vibe Westh indtræder som konstitueret direktør.

GDPR