Efter anklager om dårligt arbejdsmiljø: Søren Pape opfordrer EP-valgt til at trække sig

20190214-163227-L-1920x1281we
Pernille Weiss har siddet i Europa-Parlamentet for De Konservative siden 2018. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Intern undersøgelse i Konservative belyser dårligt psykisk arbejdsmiljø på europaparlamentariker Pernille Weiss' kontor i Bruxelles. Partiet opfordrer politikeren til at trække sig.

Formanden for De Konservative, Søren Pape Poulsen, opfordrer europaparlamentariker Pernille Weiss til at trække sig.

Det sker, efter at partiet har gennemført en intern undersøgelse, hvor tidligere medarbejdere fortæller om et stærkt belastet psykisk arbejdsmiljø og bruger ord som "mobning" og "ydmygelser" og fortæller, at de har følt sig truet. Flere har også været sygemeldt med stress. 

"Jeg har opfordret Pernille til at trække sig fra Europa-Parlamentet. Jeg synes, det vil være det rigtige i denne situation. Jeg synes, det er voldsomme, samstemmende beretninger, vi har fået fra tidligere medarbejdere," lyder det fra den konservative formand til DR.

Partiet har også besluttet, at Pernille Weiss ikke skal på stemmesedlen til europaparlamentsvalget i 2024. 

Genkender ikke beskrivelse

Pernille Weiss har ikke kommenteret sagen i medierne, men skriver på sin Facebook-profil:

"Jeg er meget ked af de oplevelser, de tidligere medarbejdere har givet udtryk for. Som leder i 25 år har jeg altid gjort mig umage for at sikre trivsel for den enkelte og for fællesskabet. Når det er sagt, vil jeg gerne understrege, at jeg ikke genkender den beskrivelse af mig, som nogle af mine tidligere medarbejdere, hvoraf flere nu arbejder for andre partier, kommer med. Det er heller ikke det billede, som mine nuværende medarbejdere beretter om."

Hun har endnu ikke kommenteret partiformandens opfordring til, at hun trækker sig, men skriver på sin Facebook-profil, at hun vil bruge den kommende tid på at overveje, hvad hun gør herfra. 

GDPR