Efter tragedien i Field's tog Sofie en vigtig beslutning: Så begyndte butiksansatte at kime hende ned

sofiebergaxelsen
Sofie Berg Axelsen fulgte nyhedsdækningen søndag, og da hun fik besked om skyderiet tænkte hun straks, at hun måtte handle. Foto: Torsten Raagaard
Butiksansatte i Field's har søndag aften kunnet ringe til formanden for HK Handel i Hovedstaden. Det vigtigste er, at de får talt med professionelle, men mange havde også lavpraktiske spørgsmål om vagtplaner, fortæller lokalformanden.

Formanden for HK Handel i Hovedstaden er lidt træt mandag morgen. Sofie Berg Axelsen har - som mange andre - ikke sovet så meget natten mellem søndag og mandag.

I stedet har hun talt i telefon med sine medlemmer, der stod i forreste række under et skyderi i indkøbscentret Fields tidligt søndag aften, hvor en 22-årig dansk mand dræbte tre mennesker og sårede yderligere fire. 

Sofie Berg Axelsen fulgte nyhedsdækningen søndag, og da hun fik besked om skyderiet tænkte hun straks, at hun - og handelsbranchens fagforening i Hovedstaden - var nødt til at handle hurtigt. 

"Det allervigtigste for os var, at vores medlemmer kunne komme i kontakt med os," siger hun til A4 Arbejdsmiljø, og forklarer, at søndag aften er telefonlinjen til fagforeningen normalt ikke åben.

"Så det vigtigste var at få mit - og en god kollegas - mobilnummer ud, så alle havde mulighed for at ringe, hvis de havde brug for det."

Telefonnumre blev delt både på twitter og på HK Handels facebookside. 

Tårer og praktiske spørgsmål

De medlemmer, som Sofie Berg Axelsen og hendes kollega talte med i går aftes, var i chok og havde svært ved at forholde sig til det, de netop havde oplevet. Nogle græd, og mange stillede spørgsmål i øst og vest, fordi de var forvirrede og bange, fortæller lokalformanden og understreger, at det er en helt naturlig reaktion.

Hun fortæller endvidere, at mange af opkaldene også handlede om ganske lavpraktiske spørgsmål. Eksempelvis blev der spurgt om, hvad man skulle stille op med sin vagt mandag. 

Sofie Berg Axelsen selv havde dog større fokus på, at hendes medlemmer fik den professionelle behandling, de måtte have brug for, oven på en traumatisk oplevelse. 

"Vi i HK har jo på ingen måde kompetence til at være krisepsykolog eller rådgive på den front. Det vigtigste for mig har været, at folk får talt med professionelle, der kan hjælpe med chok- og traumebehandling. Og så kan vi løse alt det andet de kommende dage," siger Sofie Berg Axelsen.

Også mandag er telefonerne åbne hos HK. Sofie Berg Axelsen fortæller, at HK's medarbejdere taler med mange medlemmer, og hun forventer, at folk også vil ringe ind i de kommende dage.

Field’s har meldt ud, at de holder lukket frem til 11. juli.

Har du været i Field’s under skyderiet og har brug for krisehjælp,  kan du ringe 1813 eller henvende dig til Københavns Politi ved Amagerhallen, Løjtegårdsvej 64 i Kastrup. Det er også muligt at kontakte offferrådgivningen hos Røde Kors i Hovedstaden på 21 20 91 70.

GDPR