Eksperter om arbejdsmiljøproblemer i 3F: Sagen risikerer at overskygge menneskelige hensyn

20170501-152654-L-4483x2984ma
Fagforeninger bør prioritere at efteruddanne deres ledere i psykisk arbejdsmiljø, lyder det fra eksperter. (genrefoto). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Politisk valgte i fagforeninger er ikke nødvendigvis fødte ledere, og derfor bør faglige organisationer prioritere at efteruddanne dem i psykisk arbejdsmiljø, vurderer eksperter.

Arbejdet i en faglig organisation kan være barsk. Særligt, hvis man er menig medarbejder og har en politisk valgt person som sin chef.

Det vurderer professor Helge Hvid fra Center for Arbejdslivsforskning på Roskilde Universitet.

"I en fagforening er missionen og idéerne det centrale, man kæmper for. Det er sådan set fint nok, men det kan også føre til, at missionen og idéerne kommer til at overskygge almindelige menneskelige hensyn. Hvor sagen kommer før alt andet," siger Helge Hvid til A4 Arbejdsmiljø.

LÆS OGSÅ: Ny sag om dårligt arbejdsmiljø rammer 3F: Ansatte frygter repressalier, hvis de italesætter problemer

Professorens kommentar kommer i forbindelse med en ny sag om dårligt arbejdsmiljø i 3F’s forbundshus i København.

A4 Arbejdsmiljø kan onsdag fortælle, at ansatte i 3F’s transportgruppe udsættes for krænkende handlinger i form af overfusninger og intimiderende adfærd fra blandt andet ledende personer i gruppen.

Det viser et dokument fra Arbejdstilsynet, som A4 Arbejdsmiljø har fået aktindsigt i. Tilsynet mistænker, at det betændte arbejdsmiljø er i direkte strid med arbejdsmiljøloven, og derfor er 3F’s transportgruppe blevet tilbudt et såkaldt aftaleforløb med tilsynet, hvor de inden for en tidsfrist skal udbedre problemerne.

Det fremgår ikke af Arbejdstilsynets dokument, hvilke konkrete personer i transportgruppen der udfører de krænkende handlinger.

Ekspert: Bør prioritere uddannelse af ledere

Ifølge Peter Hasle, arbejdsmiljøforsker ved Syddansk Universitet, er der behov for, at fagforeninger tager arbejdsmiljøuddannelse af de politisk valgte med personaleansvar endnu mere seriøst:

"Generelt har fagbevægelsen den udfordring, at ledelsen består af valgte politikere eller tillidsfolk, som ikke er uddannet som personaleledere, men eksperter i at varetage deres medlemmers interesse".

"Der er derfor behov for, at fagbevægelsen prioriterer efteruddannelse af valgte personer i ledelsen og psykisk arbejdsmiljø," understreger Peter Hasle i en skriftlig kommentar til A4 Arbejdsmiljø.

Helge Hvid er enig i den vurdering, men det er ifølge ham ikke nødvendigvis ensbetydende med, at alle politisk valgte er dårlige ledere.

Tung byrde for den enkelte

I et dokument fra Arbejdstilsynet fremgår det, at ansatte i transportgruppen frygter for repressalier, hvis de over for ledelsen forsøger at få en åben og ærlig dialog om problemerne med arbejdsmiljøet.

Hvis samarbejdsklimaet er så dårligt, som tilsynet indikerer, kan det få alvorlige konsekvenser for den enkelte, forklarer Helge Hvid.

"Hvis man ikke har kolleger eller en leder, man ikke kan tale med om problemer, er man tilbøjelig til at vende negative oplevelser indad mod sig selv. Man risikerer at tænke, at man selv er skyld i situationen. Det kan være en tung byrde at bære for den enkelte," siger han.

"Særdeles alvorligt"

Ifølge professoren risikerer den enkelte at få varige, mentale mén, hvis man udsættes for krænkende handlinger over tid. Man mister selvtillid og risikerer at udvikle angst, lyder det.

"3F må tage sagen særdeles alvorligt. Specielt, når den som fagforening udadtil kæmper for et godt arbejdsmiljø på landets arbejdspladser," siger Helge Hvid.

A4 Arbejdsmiljø har forsøgt at få en kommentar til sagen fra transportgruppens leder Jan Villadsen, men han har ikke ønsket at kommentere.

3F’s HR-chef Mette Paulisen kalder det problematisk, "hvis det er rigtigt", at ansatte oplever, at de ikke kan diskutere arbejdsmiljøet.

"Den proces, vi samarbejder med Arbejdstilsynet om, skal netop sørge for, at der bliver skabt åbenhed om det psykiske arbejdsmiljø," skriver HR-chefen i en skriftlig kommentar.

3F har også tidligere haft problemer med arbejdsmiljøet i forbundshuset i København. I februar kunne dagbladet B.T. fortælle om en sag om mobning i 3F's formandssekretariat fra 2018. Sagen medførte et påbud fra Arbejdstilsynet. 

GDPR