Mand dræbt i arbejdsulykke ved metrobyggeri

20190921-122448-L-1920x1079we
En mand har tirsdag aften mistet livet i en arbejdsulykke på en metrobyggeplads ved København. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Arbejdstilsynet er tilkaldt til dødsulykke ved Ny Ellebjerg Station i København tirsdag aften.

En mand har tirsdag aften mistet livet i en arbejdsulykke på en metrobyggeplads i København.

Det fortæller Michael Andersen, der er vagtchef ved Københavns Politi.

Politiet fik en anmeldelse om ulykken i forbindelse med arbejdet med en ny metro ved Ny Ellebjerg Station klokken 22.25.

- Det er formentlig et byggeelement, der er faldet ned på ham, siger vagtchefen.

Som altid ved alvorlige arbejdsulykker er Arbejdstilsynet blevet underrettet. Tilsynet skal være med til at undersøge ulykken og blandt andet fastslå, om alle regler i forbindelse med arbejdet er overholdt.

Desuden er der krisehjælp på vej til de personer, som overværede ulykken.

Sent tirsdag aften er Metroselskabet også blevet orienteret om ulykken.

Det fortæller administrerende direktør Henrik Plougmann Olsen.

- Det er en helt forfærdelig situation, som vi naturligvis er dybt berørte af. Vores dybeste medfølelse går til den omkomne medarbejder og hans familie og pårørende, udtaler Henrik Plougmann Olsen i en skriftlig kommentar.

- Vi har folk på byggepladsen ved Ny Ellebjerg, hvor ulykken skete. Politiet, beredskabet og Arbejdstilsynet har taget over og er ved at undersøge sagen. Det skal de have ro til, tilføjer han.

Ny Ellebjerg Station, hvor passagerer kan tage S-tog, regionaltog og bus, er ved at blive udbygget, da det er planen, at den skal være et centralt knudepunkt i byen og være med til at aflaste Københavns Hovedbanegård.

Blandt andet skal et metrostop åbne i 2024.

Der sker hvert år arbejdsulykker med dødelig udgang. Sidste år var der 36 arbejdsulykker med dødelig udgang, viser en opgørelse hos Arbejdstilsynet, der indtil videre har færdigvurderet syv dødsulykker i år.

/ritzau/

GDPR